Italija

Pokrenuta istraga ubojstva iz nehaja zbog potonuća jahte bogatog poduzetnika

Ured javnog tužitelja Termini Imeresea, na čelu s Ambrogiom Cartosiom, najavio je istragu, navodeći da ona nije usmjerena protiv bilo koje pojedinačne osobe.
Vijesti / Svijet | 24. 08. 2024. u 14:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Italijanski tužitelj pokrenuo je istragu ubojstva iz nehata o pogibiji britanskog tehnološkog magnata Mikea Lyncha i šest ostalih osoba koje su poginule kada je luksuzna jahta ovog tjedna potonula kod obala Sicilije.

Ured javnog tužitelja Termini Imeresea, na čelu s Ambrogiom Cartosiom, najavio je istragu, navodeći da ona nije usmjerena protiv bilo koje pojedinačne osobe.

Lynchova 18-godišnja kćerka, Hannah, također je bila među onima koji su poginuli kada se obiteljski 56 metara dugi brod, Bayesian, prevrnuo tijekom žestoke oluje prije zore u ponedjeljak kod Porticella, u blizini Palerma.

Petnaest osoba je preživjelo, uključujući Lynchovu suprugu, čija je tvrtka bila vlasnik Bayesian, i kapetana jahte.

Kapetana Jamesa Cutfielda i ostale preživjele ispitala je obalna straža u ime tužitelja. Nitko od njih nije javno komentirao kako je brod potonuo.

Tijelo Hannah Lynch otkrili su u petak ronioci koji su pretraživali potopljeno plovilo posljednjih pet dana. Tijela pet ostalih putnika izvučena su u srijedu i četvrtak, dok je tijelo jedinog člana posade koji je stradao, kuhara Recalda Thomasa, pronađeno u ponedjeljak.

Potonuće je zbunilo mornaričke pomorske stručnjake koji tvrde da je brod poput Bayesiana, koji je izgradio talijanski proizvođač vrhunskih jahti Perini, trebao izdržati oluju, i u svakom slučaju nije trebao potonuti tako brzo kao što je potonuo, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close