Aerodrom

Pokušaj atentata na Netanyahua

Premijer Izraela se vraćao iz SAD-a nakon obraćanja na Općoj skupštini UN-a.
Vijesti / Svijet | 28. 09. 2024. u 21:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik militantne grupe Huti je rekao da je izveden napad na aerodrom Ben Gurion tijekom dolaska izraelskog premijera Benjamina Netanyahua. Dodao je da je potvrđeno da su raketu presreli i oborili.

Premijer Izraela se vraćao iz SAD-a nakon obraćanja na Općoj skupštini UN-a.

''Operacija je izvedena balističkom raketom Palestine 2'', rekao je JahJa Sare u priopćenju.

Kako se navodi, Huti će nastaviti "odgovarati na zločine izraelskog neprijatelja" i neće oklijevati da podignu razinu eskalacije i sudjeluju u obrani Gaze i Libanona.

''Ove operacije će prestati tek nakon prestanka agresije na Gazu i Libanon'', priopćeno je.

O ispaljivanju rakete kratko su se oglasile i Izraelske obrambene snage (IDF) koje su priopćile kako je raketa ispaljena najmanje pola sata nakon što je Netanyahuov zrakoplov sletio na aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu te da je istu oborila protuzračna obrana "izvan granica zemlje".

Izraelski premijer rekao je da je ubojstvo vođe Hezbollaha Hassana Nasrallaha bila povijesna prekretnica koja bi mogla promijeniti odnos snaga na Bliskom istoku, iako je upozorio na ''izazovne dane''.

''Nasrallah nije bio obični terorista, on je bio stvarni terorist'', rekao je Netanyahu u izjavi.

''Nasrallahovo ubojstvo bio je neophodan korak prema postizanju ciljeva koje smo postavili, vraćanju stanovnika sjevera u njihove domove i mijenjanju ravnoteže snaga u regiji za godine koje dolaze'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close