Strašni prizori

Požar kod Splita: Obranjene kuće, teška noć iza vatrogasaca

Požar koji je buknuo u ponedjeljak nakon udara groma, a razbuktala ga je bura protekloga dana, ušao je među kuće, koje su uspješno obranjene.
Vijesti / Svijet | 28. 08. 2024. u 07:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Siniša Vickov/ Dalmacija Danas / Plakati Stepinca i Tuđmana su obranjeni

Iza vatrogasaca u Žrnovnici kod Splita teška je noć.

Požar koji je buknuo u ponedjeljak nakon udara groma, a razbuktala ga je bura protekloga dana, ušao je među kuće, koje su uspješno obranjene. U pomoć lokalnim snagama stigli su vatrogasci iz drugih dijelova zemlje.

"Imamo aktivnu frontu od kad je krenuo požar u ponedjeljak popodne, vjetar nam nije išao u prilog, požar je aktivan na svim dijelovima. Čeka nas teška noć", rekao je zapovjednik DVD-a Žrnovnica Tomislav Mihanović noćas za Novu TV.

"Kuće su sve uspješno obranjene, imamo frontu na cesti Žrnovnica, Donje Sitno i na nenaseljenom mjestu", rekao je Mihanović i naglasio da se radi na sprječavanju prodiranja požara u raketnu bazu.

"Vatrogasci se nikada ne predaju. Teška je noć pred nama, ljudi su tu već 24 sata na požaru. Stisnut ćemo zube i nadati se najboljem", rekao je.

Vatrogasci su napravili frontu na cesti i paze da se vatra ne prebaci s druge strane u Donjem Sitnom, a čak su uspjeli spasiti plakat Tuđmana i Stepinca, doznaje Dalmacija Danas.

Kopirati
Drag cursor here to close