Dokaz

Pronađeni grobovi ruskih vojnika ubijenih u Ukrajini

Vijesti / Svijet | 20. 05. 2015. u 17:40 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici opozicije u Kremlju priopćili su u srijedu da su pronašli grobove trojice vojnika pripadnika ruskih vojnoobavještajnih službi ubijenih u misiji na istoku Ukrajine.

Jedan od militanata opozicije Vadim Korovin objasnio je za AFP da je vidio dva groba pripadnika jedne brigade specijalnih snaga vojnoobavještajne službe GRU u Tombovu, 400 kilometara južno od Moskve.

Korovin tvrdi kako to dokazuje da Rusija izvodi "operacije izviđanja velikih razmjera" na separatističkom istoku Ukrajine, usprkos negiranju Moskve i primirju potpisanom 12. veljače između Kijeva i proruskih pobunjenika.

Na fotografijama koje je on objavio na internetu vidi se isti datum upisan na nadgrobnim pločama i identični vijenci ruskog ministarstva obrane.

Treći grob je pronađen u jednom selu u regiji Kurgan, u središnjoj Rusiji, precizirao je Korovin, parlamentarni pomoćnik poslanika opozicije Dmitrija Gudkova.

''Oni su ubijeni na istom mjestu i u isto vrijeme'', izjavio je on za AFP. "To su vojnici ruske vojske. Nijedan od njih nije volonter", kazao je Korovin.

Kopirati
Drag cursor here to close