Ukrajinski protunapad se nastavlja

Proruski čelnik Hersona moli Rusiju da evakuira stanovnike

Saldo je stanovnicima Hersona poručio da se evakuiraju u trenutku kad se intenziviraju borbe ukrajinske i ruske vojske u toj regiji.
Vijesti / Svijet | 13. 10. 2022. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladimir Saldo, proruski čelnik okupirane ukrajinske regije Herson, kojeg je na tu funkciju instalirala Moskva, zamolio je Rusiju da evakuira stanovništvo iz te regije, javlja AFP.

Saldo je stanovnicima Hersona poručio da se evakuiraju u trenutku kad se intenziviraju borbe ukrajinske i ruske vojske u toj regiji. Na svom Telegramu javno je zatražio pomoć ruskih vlasti s evakuacijom civila na teritorij Rusije.

"Mi, narod hersonske regije, znamo da Rusija ne napušta svoje", rekao je Saldo, dodajući da na tu regiju pada sve veći broj ukrajinskih raketa te nanose "ozbiljnu štetu".

Podsjetimo, Rusija je nedavno proglasila aneksiju regije Herson zajedno s još tri ukrajinske regije - Donjeck, Luhansk i Zaporižje.

Ukrajinska vojska u Hersonu pak provodi protunapad i polako ali sigurno oslobađa manja naselja od ruske okupacije. Prošlog tjedna ukrajinske snage oslobodile su strateški važno selo u Hersonu te natjerali Ruse na povlačenje, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close