Godišnjica

Putin: Svi ciljevi će biti postignuti

Putin je službenu aneksiju ukrajinskih regija potpisao 30. rujna 2022. godine, iako ih Moskva ne kontrolira u potpunosti. 
Vijesti / Svijet | 30. 09. 2024. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je povodom druge godišnjice aneksije ukrajinskih regija rekao da će Rusija postići sve svoje ciljeve u Ukrajini.

''Istina je na našoj strani. Svi ciljevi će biti postignuti'', rekao je Putin u obraćanju putem videosnimke, čestitajući Rusima Dan ujedinjenja s ukrajinskim regijama Luhansk, Doneck, Zaporižja i Herson koji Rusija slavi 30. rujna.

Pozdravio je sudbonosni događaj koji je bio potreban da bi se stanovnici tih područja koji govore ruski zaštitili od neonacističke diktature i radikalnog nacionalizma, piše Hina.

''Nismo napustili našu braću i sestre'', istaknuo je Putin, pa ponovno branio potrebu i legitimnost specijalne vojne operacije, kako ruska vlast zove brutalnu ofenzivu na Ukrajinu.

''Danas se borimo za sigurnu i uspješnu budućnost naše djece i naših unuka'', ustvrdio je.

Putin je službenu aneksiju ukrajinskih regija potpisao 30. rujna 2022. godine, iako ih Moskva ne kontrolira u potpunosti. 

Rusija je rano u ponedjeljak napala Kijev s nekoliko serija dronova, a ukrajinska protuzračna obrana uspješno je zaustavila te napade koji su trajali više od pet sati, objavila je ukrajinska vojska.

Svjedoci Reutersa prenose kako su čuli niz eksplozija u ukrajinskoj prijestolnici koje su nalikovale zvuku protuzračne obrane te da su vidjeli objekte koji su pogođeni u zraku.

Svi dronovi koje je Rusija lansirala na Kijev ili su uništeni ili neutralizirani elektroničkim naoružanjem, rekao je Serhij Popko, čelnik vojske u prijestolnici, na aplikaciji Telegram.

Rusija je tijekom rujna pokrenula niz zračnih napada na Kijev i Ukrajinu, gađajući njezinu energetsku, vojnu i prometnu infrastrukturu i ubivši nekoliko desetaka civila.

Kopirati
Drag cursor here to close