Raspisana tjeralica

Rusi napokon priznali obaranje zrakoplova za rano upozoravanje i kontrolu A-50

Povjerenstvo je raspisalo tjeralicu za ukrajinskim pukovnikom Mykolom Dzyamanom, koji je navodno dao zapovijed za uništenje ruskog zrakoplova A-50.
Vijesti / Svijet | 18. 06. 2024. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusko istražno povjerenstvo priznalo je kako je Ukrajina 23. veljače 2024. oborila njihovu letjelicu za radarsko otkrivanje i kontrolu dugog dometa Beriev A-50 "Bumblebee".

Rusija je raspisaloa tjeralicu za ukrajinskim pukovnikom Mykolom Dzyamanom, koji je navodno dao zapovijed za uništenje ruskog zrakoplova A-50.

Prema ruskim tvrdnjama, zrakoplov A-50 navodno nije bio namijenjen za borbena djelovanja i u trenutku obaranja nije bio naoružan.

Oboreni zrakoplov A-50 letio je u zračnom prostoru Ruske Federacije.

Dzyaman je navodno izdao, kako su kazali iz povjerenstva "nezakonitu zapovijed" da se obori zrakoplov u kojem je, prema ruskom istražnom odboru, poginulo 10 članova posade.

Video: Beriev A-50

Ukrajinac je u odsutnosti optužen za teroristički napad i za njim je raspisana savezna tjeralica.

Inače, A-50 je zrakoplov za ranu detekciju i kontrolu koji Rusija aktivno koristi za usmjeravanje napada svojih jurišnih zrakoplova i otkrivanje ukrajinskih letjelica.

Riječ je o zrakoplovu koji je oboren 23. veljače, a pao je u Krasnodarskoj regiji, kada je lokalno stanovništvo prijavilo kako je na mjestu pada izbio ogroman požar. 

Kopirati
Drag cursor here to close