Pomoć

Rusija poslala 447 koza Sjevernoj Koreji

Koze će osigurati mliječne proizvode za lokalnu djecu, što bi trebalo ublažiti nestašicu hrane u Sjevernoj Koreji
Vijesti / Svijet | 14. 08. 2024. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon nedavnih razgovora ruskog predsjednika Vladimira Putina i sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una o suradnji Moskva je isporučila poklon Pjongjangu.

Rusija je poslala 447 koza u sjevernokorejski grad Rason, potvrdilo je rusko nadzorno tijelo za sigurnost poljoprivrede Rosselkhoznadzor u priopćenju predstavljaju prvu seriju životinja koje Rusija namjerava isporučiti Sjevernoj Koreji.

Koze će osigurati mliječne proizvode za lokalnu djecu, što bi trebalo ublažiti nestašicu hrane u Sjevernoj Koreji, koja je uglavnom uzrokovana vladinim politikama.

Situacija s nestašicom dodatno se pogoršala tijekom pandemije koronavirusa, piše Politico.

Prema Human Rights Watchu, 10.7 milijuna od 25.9 milijuna ljudi u Sjevernoj Koreji pothranjeno je, a 18 posto djece ima poremećaj rasta i razvoja zbog kronične pothranjenosti.

Rusija je godinama naklonjena Sjevernoj Koreji, a posebice od početka sveobuhvatne invazije na Ukrajinu u veljači 2022. godine. Pjongjang je otvoreno podržao rusku invaziju, a optužuje ga se i za isporuku oružja koje pomaže ruskim snagama na frontu.

I Rusija i Sjeverna Koreja u prošlosti su poricale tvrdnje da Pjongjang opskrbljuje oružjem ili streljivom snage Kremlja.

Tijekom nedavnog Putinova putovanja u Sjevernu Koreju dvojica čelnika potpisala su sporazum koji ih obvezuje na "međusobnu pomoć u slučaju ako ih neko napadne". Sporazum je dio opsežnog dogovora koji pokriva sve, od obrazovanja do poljoprivrede i turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close