Jasan stav

Rusija oštro osudila napad Izraela na Libanon i pozvala ih na povlačenje

"Očito je da će takav korak izraelskog vojnog i političkog vrha nakon ubojstva jednog broja čelnika Hezbollaha dovesti do daljnje eskalacije nasilja u regiji Bliskog istoka", dodaje Ministarstvo.
Vijesti / Svijet | 01. 10. 2024. u 17:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je u utorak pozvala Izrael da povuče trupe iz Libanona, upozoravajući da će napad dovesti do daljnje eskalacije nasilja na Bliskom istoku.

Izrael je priopćio da su komandosi i padobranske jedinice pokrenule napade na Libanon u utorak u okviru "ograničenog" kopnenog upada, dok je Hezbollah koga podržava Iran priopćio da je ispalio baraž projektila na Izrael, uključujući i onaj na njegovu obavještajnu agenciju u blizini Tel Aviva.

"Rusija oštro osuđuje napad na Libanon i poziva izraelske vlasti da odmah prekinu neprijateljstva, povuku svoje trupe s libanonskog teritorija i angažiraju se u stvarnoj potrazi za mirnim putevima za rješenje bliskoistočnog sukoba", navodi se u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

"Očito je da će takav korak izraelskog vojnog i političkog vrha nakon ubojstva jednog broja čelnika Hezbollaha dovesti do daljnje eskalacije nasilja u regiji Bliskog istoka", dodaje Ministarstvo, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close