Američki izbori

Sad je i službeno, Trump predsjednički kandidat republikanaca

Trump je prešao ključni prag tijekom proceduralnog prebrojavanja republikanskih delegata u ponedjeljak popodne, tijekom četverodnevne Nacionalne konvencije republikanaca, čime je postao službeni kandidat
Vijesti / Svijet | 16. 07. 2024. u 07:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republikanska stranka je u ponedjeljak službeno nominirala bivšeg predsjednika Donalda Trumpa kao kandidata za izbore 2024. godine, samo dva dana nakon što je preživio pokušaj atentata u saveznoj državi Pennsylvaniji, javlja Anadolu.

Trump je prešao ključni prag tijekom proceduralnog prebrojavanja republikanskih delegata u ponedjeljak popodne, tijekom četverodnevne Nacionalne konvencije republikanaca, čime je postao službeni kandidat.

Samo nekoliko trenutaka prije toga, Trump je najavio da će senator iz Ohioa JD Vance biti potpredsjednik na izborima u studenom.

"Nakon dugotrajnog razmišljanja, uzimajući u obzir ogromne talente mnogih drugih, odlučio sam da je osoba koja je najkompetentnija za preuzimanje pozicije potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) senator J. D. Vance iz države Ohio", rekao je Trump.

Kopirati
Drag cursor here to close