Užas u Italiji

Snimka zagrljenih mladih obišla je svijet: Potraga je u tijeku, traže ih helikopteri i ronioci

Da je troje mladih u velikoj opasnosti, u petak poslijepodne prvi je shvatio prolaznik koji je s mosta čuo njihove krikove i digao uzbunu.
Vijesti / Svijet | 01. 06. 2024. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Kako bi bili stabilniji u bujici zagrlili su se i čekali pomoć

Svijet obilazi snimka troje mladih u bujici rijeke Natisone u Italiji, petnaestak kilometara od Udina, čiji se jučerašnji izlet pretvorio u noćnu moru.

Za njima se i dalje traga nakon što ih se nije uspjelo spasiti s užadi, bujica ih je odnijela i ne zna se je li itko od njih živ, prenose 24sata

Izlet se pretvorio u pakao 

Talijanski su mediji objavili informacije o troje mladih zagrljenih u očaju - to su P. C. iz Udina, dvadesetogodišnja studentica Akademije likovnih umjetnosti, B. D., Rumunjka stara 23 godine i C. C. M., također Rumunj, star 25 godina, s prebivalištem u Austriji.

B. je iz Rumunjske stigla u posjet roditeljima, koji žive u Udinama.

Mladi trojac se u petak uputio na vožnju inače lijepim krajolikom. Kako piše Corriere della Sera, prijatelji su se u zaputili na malu plažu na rijeci Natisone, kod mjesta Premariacco.

Video: Friuli, tre ragazzi dispersi nel fiume Natisone. L

Taman je prestalo kišiti, zasjalo je sunce, i do povišenog otočića u koritu rijeke se moglo lako doći, staza do njega je bila suha. Odjednom - pakao. Voda je počela navirati ogromnom brzinom.

Da je troje mladih u velikoj opasnosti, u petak poslijepodne prvi je shvatio prolaznik koji je s mosta čuo njihove krikove i digao uzbunu.

Potraga u tijeku 

Mladi su se očajnički pokušavali boriti sa snažnim naletom vode, čija je visina brzo rasla. Kako bi bili stabilniji u bujici, zagrlili su se i čekali pomoć.

Vatrogasci su odmah po dolasku razvukli ljestve preko rijeke i bacali im užad, koju trojac nije uspio dohvatiti i struja ih je odvukla dalje.

Dignuti su i helikopteri, aktivirani ronioci, no potraga zasad nema uspjeha.

"Uvijek postoji nada da ćemo ih pronaći žive, ali poznavajući rijeku, što više vremena prolazi, to postaje sve kompliciranije", rekao je Antonio Michelutti, vijećnik za javne radove u Premariaccu.

Potraga je u tijeku duž čitavog klanca, ulovljen je i signal jednog od mobitela mladih, no pomaka u njihovom pronalasku zasad nema.

Kopirati
Drag cursor here to close