Mreže bruje

Kemijska ozljeda jednjaka – Potvrđen slučaj trovanja sokovima u Hrvatskoj

Ime brenda zasad nisu naveli budući da još uvijek nije potvrđeno da je konzumacija pića tog brenda prethodila trovanju.
Vijesti / Svijet | 07. 11. 2023. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potvrđen je jedan slučaj trovanja nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke u kojima se građane u Hrvatskoj upozorava da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi jedan poznati brend jer uzrokuju spržene jednjake i želuce, prenosi Index.

Ime brenda zasad nisu naveli budući da još uvijek nije potvrđeno da je konzumacija pića tog brenda prethodila trovanju.

U KBC-u Rijeka su sada potvrdili jedan slučaj trovanja.

"U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci", poručili su.

Dodali su kako su "odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko-goranskoj".

Slučaj su potvrdili i iz riječke policije. 

"Policijska uprava primorsko-goranska 4. studenoga ove godine zaprimila je dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće liječničke pomoći", kažu iz PU primorsko goranske.

Dodaju kako su policijski službenici tijekom dosadašnjeg postupanja obavili očevid, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba.

"Napominjemo da osim ovog te jednog događaja iz prethodnog razdoblja, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji", objavila je policija. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close