Slijetanje vlaka

Srbija: Nakon curenja amonijaka hospitalizirano više od 50 ljudi

Liječnici su jutros u 6:00 sati priopćili da su svi pacijenti trenutno stabilnih vitalnih parametara i nisu životno ugroženi.
Vijesti / Svijet | 26. 12. 2022. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je sinoć na dionici pruge od Pirota do sela Staničenja kod mjesta Sopotski han u Srbiji došlo do skliznuća vagona na kompoziciji teretnog vlaka koji je vozio amonijak uslijed čega je došlo do njegove velike koncentracije i curenja plina, posljednji izvještaji upućuju na to da je u UKC-u Niš tijekom noći do sada, zbrinuto ukupno 15 pacijenata, 12 odraslih i troje djece.

RTS je pak objavio da je zbog simptoma trovanja 51 osoba hospitaliziraana, a jedna je preminula po prijemu u pirotsku bolnicu, ali nije potvrđeno da je uzrok smrti trovanje.

Škole, vrtići i javne ustanove ne rade, prenosi RTS.

Svi pacijanti stabilno

Liječnici su jutros u 6:00 sati priopćili da su svi pacijenti trenutno stabilnih vitalnih parametara i nisu životno ugroženi.

U UC UKC Niš, primljeno je 12 odraslih i jedno dijete. Jedan pacijent (1963. godište) primljen je sa ozljedama grudnog koša i hospitaliziran je u intenzivnoj njezi Klinike za anesteziju. Jedan pacijent (1973. godište), sa srčanim tegobama, hospitaliziran je na odjeljenju Klinike za kardiologiju, prenosi N1.

Jedno dijete nakon prijema, prebačeno i hospitalizirano u opservaciji Klinike za dječje interne bolesti UKC Niš.

U opservaciji Klinike za dječje interne bolesti hospitalizirano je još dvoje djece.

Svo troje djece su stabilnih vitalnih parametara, svjesna, komunikativna, ali zbog iritacije dišnih puteva, očiju i kože, bit će zadržana, radi daljeg praćenja i liječenja.

Prema riječima liječnika, četiri pacijenta bit će zadržana u UC (urgentnom centru), u opservaciji, još izvjesno razdoblje, a radi daljeg praćenja. Šestero pacijenata otpušteno je tijekom noći na kućno liječenje.

Cisterna s amonijakom

Podsjećamo, cisterna s amonijakom sletjela je sinoć s pruge između Pirota i Bele Palanke, a iz nje je iscurio amonijak. Vlak se prevrnuo na dionici pruge Pirot – Staničenje, kod mjesta Sopotski Han.

Stariji muškarac, kronični srčani bolesnik, pronađen je sinoć mrtav u vozilu kojim je sletjelo s puta u blizini Pirota. Za sada nema informacija o uzroku smrti, a kako je priopćio direktor Opće bolnice u Pirotu Goran Petrović, tijelo će biti poslano na obdukciju.

Kopirati
Drag cursor here to close