Stravično!

Brazil: Srušio se avion sa 62 putnika, nema preživjelih

Brazilska televizijska mreža GloboNews prikazala je i snimke velikog područja u plamenu i dima koji izlazi iz navodnog avionskog trupa u stambenom području punom kuća.
Vijesti / Svijet | 09. 08. 2024. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Putnički avion sa 62 ljudi srušio se u Brazilu, javili su lokalni mediji.

Avion, koji je išao prema međunarodnom aerodromu Guarulhos u Sao Paulu, srušio u gradu Vinhedu, nedaleko Sao Paola. U avionu su bili 58 putnika i četiri člana posade.

Svi putnici smrtno stradali

Brazilska televizijska mreža GloboNews prikazala je i snimke velikog područja u plamenu i dima koji izlazi iz navodnog avionskog trupa u stambenom području punom kuća, prenosi Index.hr

Lokalne vlasti službeno su potvrdile da su svi putnici i članovi posade poginuli.

Web stranica za praćenje letova Flightradar24 podijelila je neke detalje koje je prikupila o kobnom letu.

Rekli su da je u pitanju zrakoplov S-VPB, ATR72-500 star 14 godina, izgrađen 2010.

Avion je krenuo iz Cascavela u južnom Brazilu i bio je na putu za Sao Paulo. Posljednji signal primljen od zrakoplova bio je otprilike sat i pol nakon polijetanja.

Tijekom posljednjih 60 sekundi leta njegov transponder je prenosio vertikalnu brzinu između 2.4 i 7.3 kilometra u minuti, izvijestio je Flightradar24.

Istraga 

Gradske vlasti u susjednom Valinhosu izjavile su da je samo jedna kuća oštećena u stambenom području gdje se dogodila nesreća.

Nijedan stanovnik nije ozlijeđen.

Službena istraga o fatalnoj avionskoj nesreći u Brazilu bit će ključna za utvrđivanje uzroka zbog kojeg se zrakoplov u petak srušio u stambeno područje.

"Ne znamo je li došlo do sudara u zraku, je li došlo do kvara motora. Jednostavno nemamo dovoljno činjenica", rekao je CNN-ov zrakoplovni analitičar Peter Goetz.

"Snimke s društvenih mreža pokazuju da je avion bio izvan kontrole i da piloti nisu imali dovoljno visine za oporavak", dodao je.

Guverner brazilske države Sao Paulo osniva krizni kabinet kao odgovor na smrtonosnu avionsku nesreću u Vinhedu.

"Taj krizni kabinet će činiti savezna vlada, državna vlada i brazilsko ratno zrakoplovstvo", izjavio je guverner Tarcisio de Freitas, prenosi CNN Brasil.

U izjavi vlade Sao Paula ranije je navedeno da su na mjestu nesreće prisutne agencije koje pomažu u spašavanju.

Kopirati
Drag cursor here to close