Novo oružje?

Stručnjaci u čudu: Što je misteriozni niz ruskih sfera u ukrajinskom polju?

Serhii Beskrestnov, inače vojni ekspert iz Ukrajine objavio je na svom Telegram kanalu fotografije iz zraka niza misterioznih ruskih sfernih struktura na neidentificiranom polju.
Vijesti / Svijet | 24. 06. 2024. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Misteriozni niz od 16 sfernih struktura pojavio se u blizini prve crte bojišnice negdje u Ukrajini, prenosi ugledni vojno-analitički portal Warzone.

Serhii Beskrestnov, inače vojni ekspert iz Ukrajine objavio je na svom Telegram kanalu fotografije iz zraka niza misterioznih ruskih sfernih struktura na neidentificiranom polju.

Također je podijelio još jednu snimku koja pokazuje strukture na stražnjem dijelu nekakvog kamiona prije nego što su podignute.

Vozilo i mreže

Tu se nalaze i zaštitne mreže i cerada za pokrivanje u blizini samog vozila na kom su dopremljene ove sferne strukture.

Čini se kako su obje fotografije ili satelitske slike vrlo visoke rezolucije ili su snimljene dronom.

Gdje i kada su fotografije snimljene nije poznato.

Beskrestnov, još poznat i pod pseudonimima Serhii Flash ili Fles, je ukrajinski vojnik koji se navodi kao stručnjak za "radio tehnologije" i drugu vojnu elektroniku.

Zbunjenost

"Mislio sam kako poznajem sve što neprijatelj ima u pogledu tehnoloških rješenja", napisao je  Beskrestnov u objavi na Telegramu.

"Ovdje sam zbunjen skupom nekih hemisfera koje su razmotane ravno u nizu.", kazao je on.

Odbacuje mogućnost kako bi misteriozne strukture mogle biti sferične antene ili antenska kućišta za komunikacijske svrhe.

Nepoznato podrijetlo

Napominje i kako niz na fotografijama nije u skladu s ruskim protubaterijskim sistemom 1B75 Penicilin koji koristi akustične senzore i termičku sliku kako bi otkrio nadolazeću topničku paljbu.

"Bez dodatnih informacija i samog konteksta, uključujući i mjesto gdje se nalazi ovaj misteriozni niz, te drugih znakova vojne aktivnosti, nemoguće je reći kojoj svrsi ove strukture služe", kazali su na vojnom portalu Warzone.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close