Frontalni sudar

FOTO/ VIDEO | Sudar vlakova u Češkoj: Četvero mrtvih i deseci ozlijeđenih

Navodi se kako se brzi vlak iz Praga za slovačke Košice, s oko 200 putnika, sudario s teretnim vlakom u Pardubicama, oko 100 km istočno od češke prijestolnice.
Vijesti / Svijet | 06. 06. 2024. u 07:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sudaru putničkog i teretnog vlaka u češkim Pardubicama kasno sinoć poginule su četiri osobe, a 23 su ozlijeđene, prenose češki mediji.

Navodi se kako se brzi vlak iz Praga za slovačke Košice, s oko 200 putnika, sudario s teretnim vlakom u Pardubicama, oko 100 km istočno od češke prijestolnice. Glasnogovornica lokalnih spasilačkih službi je za češku televiziju izjavila kako ima i teško ozlijeđenih.

Prema Upravi željeznica vlakovi su se sudarili na novom stajalištu Pardubice Centrum, a sudar je prekinuo promet na koridoru prema Moravskoj, navodi se na web-stranici čeških željeznica. Prema objavljenim fotografijama i videosnimkama vlakovi su se sudarili frontalno, a najmanje je jedan vagon putničkog vlaka iskočio iz tračnica i djelomično se prevrnuo, prenosi Hina.

Ministar unutarnjih poslova Vit Rakušan i ministar prometa Martin Kupka odmah su stigli na mjesto nesreće. Rakušan je naveo da je brzi putnički vlak pripadao privatnoj tvrtki RegioJet. Dodao je da nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti.

Ministar prometa Martin Kupka rekao je da se glavna pruga između Praga i istočnog dijela zemlje mora zatvoriti dok vlasti istražuju sudar. "Ne možemo i nećemo nagađati o uzroku nesreće", poručio je. Državna željeznička kompanija Češke željeznice priopćila je da će pruga vjerojatno ostati zatvorena najmanje 24 sata "zbog razmjera nesreće".

Tragediju je komentirao i premijer Petr Fiala. "Sudar dvaju vlakova u Pardubicama velika je nesreća. Svi mislimo na žrtve i stradale. Izražavam iskrenu sućut svim preživjelima", poručio je na mreži X.

Poginule osobe još uvijek nisu identificirane. Prema lokalnoj novinskoj agenciji CTK obojica strojovođa su preživjela.

Kopirati
Drag cursor here to close