Javnost

Trump kaže da bi odlazak u zatvor mogao biti “prijelomna točka” za Amerikance

Trump nije pojasnio što bi se po njegovu mišljenju moglo dogoditi dosegne li se ta prijelomna točka.
Vijesti / Svijet | 02. 06. 2024. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donald Trump je rekao da bi prihvatio odluku o kućnom pritvoru ili odlasku u zatvor nakon što ga je njujorška porota prošli tjedan proglasila krivim po 34 točaka optužnice, no smatra da bi javnost to "teško" prihvatila, prenosi Hina.

''Nisam siguran da bi javnost to lako prihvatila'', rekao je republikanski predsjednički kandidat u intervjuu za Fox News u nedjelju. “Mislim da bi javnosti to bilo teško prihvatiti. Znate, u određenom trenutku postoji prijelomna točka.”

Trump nije pojasnio što bi se po njegovu mišljenju moglo dogoditi dosegne li se ta prijelomna točka.

Upitana što bi Trumpovi pristaše trebali napraviti završi li u zatvoru, supredsjednica Republičkoga nacionalnog odbora Lara Trump CNN-u je rekla: “Pa učinit će ono što su radili od samog početka – treba ostati smiren i prosvjedovati pred biračkim mjestima 5. studenoga. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se vaši i naši glasovi čuju jasno i glasno i da se o ovome govori”.

Trump je osudu iskoristio da prikupi što više novca za kampanju, ali nije pokušavao mobilizirati svoje pristaše kao 2020. kada se pobunio jer je izgubio na izborima, nakon čega je 6. siječnja 2021. uslijedio napad njegovih pristaša na sjedište zakonodavne vlasti, Kapitol.

Republikanski nacionalni odbor (RNC) i sudionici Trumpove kampanje su 48 sati nakon presude prikupili 70 milijuna dolara, rekla je Lara Trump.

Trump je kazao da kani uložiti žalbu na odluku njujorške porote, koja ga je proglasila krivim za 34 kaznena djela.

No čini se kako je malo vjerojatno da će se stvar riješiti prije predsjedničkih izbora u studenome kada će se Trump pokušati vratiti u Bijelu kuću i na izborima pobijediti aktualnoga demokratskog predsjednika Joea Bidena.

Istraživanje javnog mnijenja pokazuje tijesnu razliku između dvojice kandidata i ukazuju na to da bi Trumpu presuda ipak mogla naštetiti među republikanskim glasačima i neovisnima.

Trumpov odvjetnik Will Scharf je u emisiji This Week, ABC Newsa rekao kako ne očekuje da će “Trump na kraju dobiti ikakvu kaznu” te da se planira žaliti Vrhovnome sudu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close