Bivši američki predsjednik

Trump: ''Opet će me uhititi''

Trump je u objavi na društvenim mrežama rekao da ga je tužitelj Jack Smith obavijestio da je on meta njihove nove istrage.
Vijesti / Svijet | 19. 07. 2023. u 07:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši američki predsjednik Donald Trump poručio je da očekuje da će biti uhićen, zbog povezanosti za napad na američki Capitol 6. siječnja 2021. godine i neuspješnog pokušaja da se poništi izborni poraz.

Trump je u objavi na društvenim mrežama rekao da ga je tužitelj Jack Smith obavijestio da je on meta njihove nove istrage.

Kazao je kako mu je rečeno da se javi velikoj poroti, "što gotovo uvijek znači uhićenje i podizanje optužnice".

Posebni tužitelj nije komentirao Trumpove izjave.

Takva optužnica bila bi treća Trumpova za navodna kaznena djela, uključujući 37 točaka koje je podigao Smithov tim u lipnju, optužujući predsjednika za "pogrešno rukovanje" povjerljivim dokumentima.

Podsjećamo, Trump je također optužen u New Yorku za krivotvorenje poslovne evidencije u tajnim isplatama novca, zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels 2016. godine.

Suđenje bi mu trebalo početi u ožujku sljedeće godine, dok predsjednikovi odvjetnici još osporavaju datum za slučaj tajnih dokumenata.

Govoreći u Cedar Rapidsu, Iowa, u utorak navečer, bivši predsjednik izrazio je svoju frustraciju najnovijim razvojem događaja.

"Nisam praktički znao što je sudski poziv, velike porote i sve ovo. Sad postajem stručnjak. To je sramota", rekao je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close