Skup

Trump se vraća na mjesto atentata

Donald Trump je rekao da će ponovno održati skup u gradiću u Pennsylvaniji gdje je izveden neuspjeli atentat na njega.
Vijesti / Svijet | 27. 07. 2024. u 07:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump je rekao da će ponovno održati skup u gradiću u Pennsylvaniji gdje je izveden neuspjeli atentat na njega, a njegova demokratska protukandidatkinja Kamala Harris dobila je podršku bivšeg predsjednika Baracka Obame, prenosi Hina.

Bivši republikanski predsjednik je na svojoj društvenoj mreži Truth Social objavio kako će se vratiti na mjesto atentata i održati skup, ne otkrivši točan datum i lokaciju.

Na Trumpa je na skupu na otvorenom u Pennsylvaniji tijekom govora pucao 20-godišnji Thomas Matthew Crooks kojeg je policija potom ubila. Bivšem predsjedniku metak je okrznuo desno uho.

Njegova protukandidatkinja na izborima u studenom, aktualna demokratska potpredsjednica SAD-a Kamala Harris, jučer je dobila podršku bivšeg predsjednika Obame i njegove supruge Michelle koju su neki vidjeli kao potencijalnu suparnicu Trumpa.

Dio anketa ovaj tjedan pokazao je da Harris smanjuje zaostatak za Trumpom. Jučerašnje itraživanje Wall Street Journala pokazuje da Trump sad ima 49 posto u odnosu na njezinih 47. Isti medij je ranije ovaj mjesec izvijestio da Trump vodi s 48 posto u odnosu na Bidenovih 42 posto.

Aktualni, 81-godišnji predsjednik iznenadno je odustao od svoje kandidature prošle nedjelje. U nešto kasnijoj objavio podržao je svoju potpredsjednicu u utrci za Bijelu kuću.

Kopirati
Drag cursor here to close