Aleksandar Zaharčenko

Ubijen lider Donjecke Narodne Republike

Izvor je rekao da se eksplozija dogodila u restoranu Separ u trenutku kada je Zaharčenko bio u njemu.
Vijesti / Svijet | 31. 08. 2018. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko poginuo je u eksploziji u Donjecku, prenio je TASS pozivajući se na izvor iz administracije DNR.

Izvor je rekao da se eksplozija dogodila u restoranu Separ u trenutku kada je Zaharčenko bio u njemu, a policija sumnja da se radi o ubojstvu.

"Kao rezultat toga on je zadobio smrtonosne ozlijede", naveo je taj izvor.

Ima i ozlijeđenih, prenose ruski mediji.

Ranije je izvor u sigurnosnim strukturama DNR javio da je u eksploziji ranjen ministar za prihode i poreze Aleksandar Timofejev, koji je prevezen u bolnicu.

Teritoriju oko restorana opkolila je policija. Na licu mjesta rade suradnici Ministarstva za izvanredne situacije i policije.

Ranije je javljeno da je u restoranu u centru Donjecka, udaljenom stotinak metara od rezidencije Zaharčenka, odjeknula eksplozija, da je jedan čovjek poginuo, a da je troje ljudi ranjeno, naveo je Sputnjik.

Foto: RT / Aleksandar Zaharačenko

Putin najavio osvetu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je, povodom ubojstva lidera samoproglašene Donjecke narodne republike Alexandra Zakharchenka, da je to podli čin i da oni koji su izabrali put terorizma ne žele tražiti mirno rješenje sukoba.

Putin je izrazio sućut žiteljima Donbasa povodom pogibije.

''Rusija će uvijek biti s vama'', naglasio je ruski predsjednik, prenosi N1.

''Podlo ubojstvo Alexandra Zakharachenka je još jedno svjedočanstvo o tome da oni koji su izabrali put terorizma, nasilja, zastrašivanja ne žele tražiti mirno, političko rješenje sukoba, ne žele voditi realan dijalog sa žiteljima jugoistoka Ukrajine. Umjesto toga polažu opasan ulog u destabilizaciju situacije, u to da narod Donbasa bace na koljena. U tome neće uspjeti'', naveo je Putin u brzojavu sućuti povodom ubojstva.

''Naglasio je kako očekuje da će organizatori i izvršitelji tog ubojstva dobiti kaznu koju su zaslužili''.

Ruski predsjednik je istaknuo da je Zakharchenko bio pravi narodni lider, smio i odlučan čovjek, patriota Donbasa.

''U teškom vremenu za svoj rodni kraj on je ustao u njegovu zaštitu, preuzeo je na sebe ogromnu odgovornost, predvodio ljude'', dodao je Putin.

Kopirati
Drag cursor here to close