Stranački dužnosnici

Uhićeni Srbi na Kosovu: Sprječavali radnike da očiste grafite

Kako su naveli u dopisu medijima, njih dvojica privedeni su jer su sprječavali radnike da očiste grafite, a nakon saslušanja, pušteni su na slobodu, prenosi Kosovo online.
Vijesti / Svijet | 08. 08. 2024. u 16:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosovska policija oglasila se povodom uhićenja lidera Srpske demokratije Aleksandra Arsenijevića i dužnosnika te stranke Stefana Veljkovića. Kako su naveli u dopisu medijima, njih dvojica privedeni su jer su sprječavali radnike da očiste grafite, a nakon saslušanja, pušteni su na slobodu, prenosi Kosovo online.

"Danas, 8. kolovoza oko 11 sati, na lokaciji kod mosta na u Sjevernoj Mitrovici okupilo se više osoba srpske nacionalnosti i oni su počeli sprječavati radnike, koji su ugovoreni i angažirani od nadležnog organa, da očiste neke grafite s nacionalističkim natpisima kao 'mržnja', 'sjeverna brigada' itd. koji su bili na trgu kod mosta", navodi se u priopćenju Kosovske policije.

Dodaje se da su spomenute osobe više puta upozorene da ne ometaju rad i odu s mosta.

"Međutim, isti su nastavili ometati i sprječavati izvođenje radova, kao i da izazivaju i potiču tenzije. Relevantne policijske jedinice, u cilju smirenja situacije i stvaranja mogućnosti za rad, prinuđene su djelovati i ispratiti dvije osobe u policiju. Osobe su odvedene u pratnji do policijske stanice odakle su pušteni nakon saslušanja", dodaje se u priopćenju.

Ured za Kosovo: Srbi su u pravu kada su više nego zabrinuti

Iz Ureda za Kosovo rekli su ranije da su dvojica Srba privedeni "uz primjenu sile samo zato što su bili na mjestu na kom su Kurtijevi poslušnici željeli ukloniti srpsku trobojku".

"Njihovo brutalno privođenje dokazuje da su Srbi u pravu kada su vise nego zabrinuti za svoju sigurnost i egzistenciju na Kosovu, posebno u svjetlu namjere otvaranja mosta na Ibru što se danas i pokazalo brutalnim privođenjem i odmazdom, upravo u blizini mosta", naveli su iz Ureda za Kosovo.

Kolona građana pred policijskom stanicom

U međuvremenu dok su Arsenijević i Veljković bili u policiji, ispred policijske stanice u Sjevernoj Mitrovici okupila se kolona građana koja je nakon njihova puštanja iz pritvora zajedno s njima krenula ka glavnom mostu na Ibru.

Iako je bilo planirano da se građani spuste do glavnog mosta na Ibru, prosvjed je okončan u središtu Sjeverne Mitrovice, a bile su primjetne jake policijske snage u blizini mosta.

Kopirati
Drag cursor here to close