Rat u Ukrajini

Ukrajina očekuje poziv u NATO, Putin prijeti novim oružjem

"U bliskoj budućnosti rasporedit ćemo prve lansere sustava Sarmat, opremljene novim, teškim projektilom", poručio je Vladimir Putin.
Vijesti / Svijet | 21. 06. 2023. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je napredak na bojnom polju u protuofenzivi Kijeva protiv ruskih snaga sporiji od željenog.

Ruski predsjednik ocjenjuje da se ukrajinski napad stišao zbog teških gubitaka u ljudstvu i opremi te najavljuje novo oružje za svoje vojnike, piše HRT

Europska unija, Sjedinjene Države i Velika Britanija obećale su na desetke milijardi dolara za pomoć pri obnovi Ukrajine. Na konferenciji za obnovu Ukrajine u Londonu, ukrajinski premijer rekao je da njegovoj zemlji treba šest i pol milijardi dolara samo u sljedećih 12 mjeseci.

Ruski predsjednik ocjenjuje da se ukrajinski napad stišao zbog teških gubitaka u ljudstvu i opremi, te najavljuje novo oružje za svoje vojnike.

"U bliskoj budućnosti rasporedit ćemo prve lansere sustava Sarmat, opremljene novim, teškim projektilom", poručio je Vladimir Putin.

Interkontinentalni balistički projektil Sarmat može nositi deset nuklearnih bojnih glava.

To je potencijalno nova opasnost za Ukrajinu koja želi započeti obnovu. Na konferenciji u Londonu dobila je obećanja. Među ostalim, Europska unija pomoći će s oko 50 milijardi eura od 2024. do 2027.

Kopirati
Drag cursor here to close