Rat se nastavlja

Ukrajina tvrdi da je oborila dvije ruske rakete i 15 dronova

Rusija je lansirala ukupno četiri balističke rakete Iskander-M ili KN-23, priopćile su ukrajinske zračne snage, ne navodeći što se desilo sa dvije rakete koje nisu uništene.
Vijesti / Svijet | 06. 08. 2024. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinska protuzračna obrana oborila je dvije balističke rakete Iskander-M ili KN-23, dvije krstareće rakete Kh-59 i 15 jurišnih bespilotnih letjelica koje je Rusija lansirala tijekom noći, objavljeno je u utorak u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Nekoliko eksplozija odjeknulo je u glavnom gradu Ukrajine u ponedjeljak navečer, priopćili su Reutersovi dopisnici, nakon što se oglasila sirena za zračnu uzbunu, ali vlasti su navele da su jedinice protuzračne obrane presrele nadolazeće projektile.

Rusija je lansirala ukupno četiri balističke rakete Iskander-M ili KN-23, priopćile su ukrajinske zračne snage, ne navodeći što se desilo sa dvije rakete koje nisu uništene.

Ruslan Kravčenko, regionalni guverner Kijeva, javio je da nema direktnih pogodaka u stambenu ili ključnu infrastrukturu.

''Krhotine su oštetile prozore na stambenoj zgradi, poslovnoj zgradi i dvije benzinske pum pe u regiji'', naveo je.

Sergej Popko, načelnik kijevskih vojnih vlasti, kazao je da, prema preliminarnim izvještajima, nije bilo štete niti žrtava.

Jedinice ukrajinske protuzračne obrane djelovale su u gradu i u okolnoj Kijevskoj regiji, priopćile su vlasti u Kijevu u objavama na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Guverner južne regije Mikolajev priopćio je da su zračne snage uništile 13 dronova Shahed iznad te regije.

Napad je izazvao tri požara koji su u međuvremenu ugašeni. Oštećene su i tri stambene zgrade, centar za rekreaciju i poslovna zgrada, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close