Teške borbe

Ukrajina: Zauzeli smo dio Bahmuta

Na sjevernom krilu Bahmuta borbe se nastavljaju, situacija je nepromijenjena. Na osovini Bahmut neprijatelj je u obrani. Rusi pokušavaju povratiti svoje izgubljene položaje na južnom krilu Bahmuta".
Vijesti / Svijet | 24. 07. 2023. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajina tvrdi da je ponovno zauzela mali dio teritorija u regiji Bahmut, prema posljednjem operativnom brifingu zamjenice ministra obrane, koju prenosi Index.hr.

U svom najnovijem operativnom ažuriranju, Hanna Maliar je rekla: Neprijatelj i dalje usmjerava svoje glavne napore na osovine Kupjansk, Liman, Bahmut, Avdiivka i Mariinka, teška neprijateljstva se nastavljaju. Neprijatelj napada istovremeno na nekoliko smjerova, pokušava izbaciti naše trupe s njihovih položaja, ali se suočava s pristojnim otporom.

Na osi Bahmut, tijekom prošlog tjedna, izvedena je uspješna ofenziva na južnom krilu, a sada naše trupe tamo nastavljaju napredovati postupno, ali pouzdano. U tjedan dana, kao rezultat poboljšanja operativnog (taktičkog) položaja i poravnanja linije bojišnice na osi Bahmut, oslobođeno je područje od 4 četvorna kilometra. Općenito, tijekom ofenzive na ovom smjeru oslobođeno područje iznosi 35 četvornih kilometara.

Na sjevernom krilu Bahmuta borbe se nastavljaju, situacija je nepromijenjena. Na osovini Bahmut neprijatelj je u obrani. Rusi pokušavaju povratiti svoje izgubljene položaje na južnom krilu Bahmuta".

Ruski čelnik Zaporižje: Ukrajinci dovode sve više i više vojnika, koje će i dalje slati na klanje

Jevgenij Balitski, čelnik rusko nametnute administracije okupirane regije Zaporižja u Ukrajini, objavio je u Telegramu tvrdnju da Ukrajina ne napada aktivno preko crte fronte u regiji, te da "njihovo zapovjedništvo aktivno provodi isporuku osoblja na položaje, nadoknađujući gubitke".

"Dovode sve više i više vojnika, koje će i dalje slati na klanje", dodao je. Tvrdnje nisu neovisno provjerene.

Kopirati
Drag cursor here to close