Rat u Ukrajini

Ukrajinci ušli u ključni grad?

Američki think-tank Institut za proučavanje rata (ISW) naveo je da će Ukrajina vjerojatno povratiti grad Kupjansk u roku od 72 sata.
Vijesti / Svijet | 09. 09. 2022. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinske snage podigle su zastavu u harkivskom naselju Ševčenkove, koje se nalazi otprilike 30 kilometara od važnog logističkog čvorišta Kupjanska.

Podsjetimo, američki think-tank Institut za proučavanje rata (ISW) naveo je da će Ukrajina vjerojatno povratiti grad Kupjansk u roku od 72 sata.

"Gubitak Kupjanska i drugih pozadinskih područja na kritičnim kopnenim komunikacijskim linijama omest će ruske napore da podrže ofenzivne i obrambene operacije, ali neće u potpunosti prekinuti ruske komunikacijske linije s Izjumom", dodao je.

Također, na jednoj od fotografija koju je objavio Ilija Ponomarenko, novinar Kyiv Independenta, stoje ukrajinski vojnici sa zastavom ispred velikog znaka na kojem piše ime grada Kupjanska, ključnog logističkog središta ruskih snaga u regiji Harkiv.

Ukrajinska najavljena protuofenziva, po dosad dostupnim informacijama očito napreduje više nego što je itko očekivao, a ukrajinska strana objavljuje i snimke iz oslobođenih gradova na kojima se vidi kako su stanovnici dočekali ukrajinske vojnike koji su zauzeli grad.

Kopirati
Drag cursor here to close