Rio Tinto, marš iz Srbije

VIDEO Đoković napravio potez koji će razbjesniti Vučića

Na dočeku sportaša u Srbiji su tisuće okupljenih odjednom počele pjevati parolu s nedavnog velikog protesta u Beogradu protiv rudarenja litija.
Vijesti / Svijet | 13. 08. 2024. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak navečer je u Beogradu održan veliki doček tamošnjim sportašima koji su se vratili s Olimpijskih igara. Slavile su se najviše zlatne medalje vaterpolista i Novaka Đokovića, ali i bronca košarkaša.

Svi su se pojavili pred desecima tisuća navijača i dobili ovacije. Priča se nakon dočeka o nekoliko stvari, a sve je počelo nakon što se kapetan vaterpolske reprezentacije Mandić odbio rukovati s gradonačelnikom Beograda.

Na dočeku su tisuće okupljenih odjednom počele pjevati parolu s nedavnog velikog protesta u Beogradu protiv rudarenja litija.

''Rio Tinto, marš iz Srbije'', orilo se ispod sportaša, a posebno je u oko upala reakcija Novaka Đokovića.

Kad je čuo skandiranje, on je podigao šaku visoko u zrak u znak potpore.

Ta će scena sigurno dodatno razbjesniti tamošnjeg predsjednika Aleksandra Vučića. Đoković je jedan od najvećih protivnika iskopavanja litija zbog gotovo sigurno poveće ekološke katastrofe koja se sprema tom dijelu Srbije.

Vučić pak inzistira na tom ugovoru koji bi njegovoj Vladi donio dosta novca. Novak Đoković ima velik utjecaj na ljude, ali njegovi stavovi, makar u tom pitanju, nisu na liniji sa službenom Vučićevom politikom.

Bonus video:

Video: Balić mi je neizmjerno pomogao, a zbog Červara izbjegavam Makarsku | CANCAST Podcast EP. 02 Bljesak
Kopirati
Drag cursor here to close