Moglo bi biti opasno

VIDEO | Veliki požar kod Šibenika došao blizu kuća: Stigli kanaderi i sve raspoložive vatrogasne snage

Veliki požar buknuo je nešto prije 13 sati na području Rokića kod Šibenika.
Vijesti / Svijet | 06. 08. 2024. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Rokića kod Šibenika nešto prije 13 sati izbio je požar, na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage, požar već gasi jedan air-tractor a upućena su i četiri kanadera te u ovom trenutku kuće nisu ugrožene.

Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 5 protupožarnih zrakoplova – 4 Canadair-a i 1 Air Tractor koji je prusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja. Od zemaljskih snaga trenutno je angažirano 49 vatrogasaca sa 24 vatrogasna vozila iz IVP Šibenik, JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Zaton, VZ Šibensko-kninske županije, DVD Brodarica-Krapanj, DVD Grebaštica, DVD Bilice, DVD Tisno, DVD Pirovac, DVD Šibenik, DVD Vodice i DVD Zablaće.

Video: Požar uz magistralu u Šibeniku

"Na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage, jedan air-tractor već gasi, a dolazi i kanader. U ovom trenutku kuće nisu ugrožene, ali kako se radi o borovoj šumi može biti jako opasno", rekao je za portal ŠibenikIN zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik Volimir Milošević.

 

Zamolio je sve građane koji su parkirani u šumi kraj kuglane na Šubićevcu (Put Luguša), da maknu svoja vozila jer vatrogascima otežavaju put.

 

Kopirati
Drag cursor here to close