Ćirilica

Vučić: Živ nisam koliko sam se uplašio

Poručio je kako neće služiti strancima, niti na istoku, niti na zapadu, navodeći da služi samo svojoj zemlji i svom narodu i nikom više.
Vijesti / Svijet | 13. 06. 2023. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski predsjednik, Aleksandar Vučić, rekao je gostujući na televiziji Happy kako se na vlast dolazi samo putem izbora i da ga mogu, kako je rekao, samo ubiti, pa da naprave prijelazne vlade.

Vučić je tako prokomentirao snimku samostalnog zastupnika Aleksandra Olenika koji je sa trga Majdan u Kijevu pozvao na prosvjede “Srbija protiv nasilja”.

Usta

“Živ nisam koliko sam se uplašio. Zovu sa Majdana na Majdan. Vi organizirajte šta hoćete, ali na vlast ne možete doći bez izbora. Te prazne priče možete jedino, pošto sam ja taj koji određuje tko će da bude mandatar, ako predsjednik Vlade podnese ostavku, po Ustavu, samo da me ubijete, pa da napravite prijelazne vlade. I to sam vam rekao 50 puta”, poručio je Vučić.

Poručio je kako neće služiti strancima, niti na istoku, niti na zapadu, navodeći da služi samo svojoj zemlji i svom narodu i nikom više.

Komentirao je i transparente na njegov račun.

“Ako vam je glavni argument to što sam debeo i kakva su mi usta… imam višak kilograma i nisam mnogo lijep, ali dovoljno pametan da one koji ne žele dobro ovoj zemlji uvjerljivo pobjeđujem već 11 godina i ne mislim da stanem”, rekao je Vučić.

Vučić ocijenio je da u zahtjevima dijela opozicije ima mnogo privatnih interesa, ali i interesa raznih službi.

“Zato oni ne žele na izbore, za izbore kažu, potrebni su nam novi uvjeti, a novi uvjeti su opet zahtjevi tajkuna, dajte nama dozvole za televizije”, rekao je Vučić gostujući na TV Happy.

Kako je dodao, radi se o mnogo privatnih interesa, a jedan od tih je u taj u vezi sa nacionalnom frekvencijom.

Kosovo

Rekao je da je razgovor s predstavnicima Srba s Kosova bio težak i da nema lakih razgovora ni s europskim i američkim predstavnicima.

"Težak razgovor sa svima, nema lakog razgovora ni s Lajčakom, imao sam s više američkih predstavnika u prethodnim danima, s više europskih predstavnika, s jednim od najviših europskih predstavnika sam sinoć razgovarao skoro sat vremena telefonom od 11 do ponoći. Komplicira se tu situacija, mnogo me brine", rekao je Vučić, gostujući u emisiji Ćirilica na TV Happy.

Poručio je kako je Srbija uvijek spremna za kompromise i uputio molbu da se povuku i sklone, kako je rekao, lažni gradonačelnici iz općinskih zgrada na sjeveru.

"Neka podnesu ostavku, spremni smo za kompromise, ali mora da se krene u formiranje Zajednice srpskih općina, moramo da razgovaramo, razgovor je jedini lijek, ali vas molim da konačno netko nešto i poduzme i neko nešto i uradi", rekao je. 

Vučić je rekao da je Srbija iz najvišeg stupnja borbene gotovosti prešla u nešto niži stupanj borbene gotovosti, ali da i dalje ima ''značajan i dovoljan dio snaga da se uvijek pomogne srpskom narodu na Kosovu''.

Kopirati
Drag cursor here to close