Priznao krivnju

Zatvorenik se nasmrt smrznuo u zatvoru u SAD-u. Dva tjedna ga držali golog u ćeliji

Joshua Conner Jones je sklopio nagodbu s tužiteljima glede postupanja s dvojicom zatvorenika u zatvoru Walker County.
Vijesti / Svijet | 02. 08. 2024. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši čuvar u zatvoru u Alabami priznao je krivnju za smrt mentalno bolesnog čovjeka koji je umro od hipotermije nakon što su ga dva tjedna držali golog u betonskoj ćeliji.

Joshua Conner Jones je sklopio nagodbu s tužiteljima glede postupanja s dvojicom zatvorenika u zatvoru Walker County. Pristao je priznati krivnju po jednoj točki optužnice koja je povezana s uskraćivanjem prava zatvorenika Tonija Mitchella (33) prošle godine. Također se izjasnio krivim po odvojenoj točki koja se odnosi na uskraćivanje prava drugog zatvorenika, prenosi Index.

Imao je temperaturu od 22 stupnja

U nagodbi je navedeno da je u maltretiranju Mitchella sudjelovalo petero ljudi i da su takve aktivnosti rezultirale smrću zatvorenika. Iz toga se može zaključiti da je istraga još uvijek u tijeku i da bi za smrt Mitchella moglo biti optuženo više ljudi, piše AP.

Mitchell je preminuo 26. siječnja 2023. nakon što je iz zatvora prevezen u hitnu službu s tjelesnom temperaturom od 22 stupnja celzijusa, stoji u tužbi njegove majke. U sporazumu o priznanju krivnje se navodi da je Mitchell "gotovo uvijek bio gol, mokar, promrzao i prekriven izmetom dok je ležao na podu bez prostirke ili deke".

"Zajedno smo to napravili. Ubili smo ga"

Jones je u nagodbi priznao: "Zajedno smo to napravili. Ubili smo ga". Mitchell, koji je imao povijest ovisnosti o drogama, uhićen je 12. siječnja nakon što doživio psihički slom.

Ured šerifa okruga Walker objavio je fotografiju na Facebooku, dodajući da je Mitchell, čije je lice bilo obojano u crno, mahao pištoljem i ispalio najmanje jedan hitac na zamjenike, a zatim otrčao u šumu. Kada bi se spomenulo Mitchellovo stanje, kome je bilo sve lošije, čuvari su komentirali: "Dobio je što je zaslužio. Pucao je na policajce".

Kopirati
Drag cursor here to close