Osumnjičen

Zbog požara kod Tučepa uhićen pčelar

Očevidom je utvrđeno da je centar požara kraj košnice, gdje je 65-godišnjak ranije toga dana odbacio žar iz dimilice i polio ga vodom.
Vijesti / Svijet | 31. 07. 2024. u 18:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Makarska policija uhitila je 65-godišnjeg pčelara kojeg sumnjiči da je iz nehaja izazivao požar koji je izbio u utorak navečer u Gornjim Tučepima i još nije ugašen, izvijestila je policija.

Muškarca sumnjiče za kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz nehaja, prenosi Hina. 

Očevidom je utvrđeno da je centar požara kraj košnice, gdje je 65-godišnjak ranije toga dana odbacio žar iz dimilice i polio ga vodom.

Nad muškarcem je završeno kriminalističko istraživanje te će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Požar u Tučepima izbio je u utorak nešto poslije 20 sati, a vatra je nošena burom tijekom cijele noći prijetila kućama i drugim objektima.

Veliki plamen je zaprijetio i Podgori, te zahvatio i Park prirode Biokovo. Izgorjeli su maslinici i nekoliko osobnih vozila, a potporu su vatrogascima u srijedu ujutro dala dva kanadera. Na požarištu je aktivno bilo 250 vatrogasaca sa 60 vozila.

Umorne i iscrpljene vatrogasce tijekom popodneva će na požarištu zamijeniti kolege iz unutrašnjosti. Još se uvijek ne izlazi sa procjenom kolika je opožarena površina, no zasigurno će biti velika.

Kopirati
Drag cursor here to close