Rat u Ukrajini

Zelenski se oglasio o teškim borbama u Harkovskoj oblasti

Ima sela koja su iz "sive zone" pretvorena u borbena područja, u nekima se okupator pokušava učvrstiti, a druga su iskoristiti za daljnje napredovanje, rekao je.
Vijesti / Svijet | 12. 05. 2024. u 19:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski oglasio se o teškim borbama na velikom pograničnom području u Harkovskoj oblasti i pokušajima Rusa da se učvrste u tamošnjim selima.

"Čuo sam izvješća vrhovnog zapovjednika oružanih snaga Ukrajine, načelnika obrambeno-obavještajne službe, ministra unutarnjih poslova. Glavna pozornost usmjerena je na Harkivsku oblast. U tijeku su i obrambene i teške borbe na velikom dijelu granice", rekao je.

Ima sela koja su iz "sive zone" pretvorena u borbena područja, u nekima se okupator pokušava učvrstiti, a druga su iskoristiti za daljnje napredovanje, rekao je.

"Konkretno, situacija je vrlo komplicirana u predgrađu grada Vovčanska, grad je pod stalnom ruskom vatrom, a ukrajinske snage tamo izvode protuakcije i pomažu lokalnom stanovništvu", rekao je Zelenski.

"Ishod rata uvijek ovisi o tome za što ste sposobni, što možete učiniti, jeste li u stanju oduprijeti se napadima i održati svoje položaje. Moramo to moći. Ono što je najvažnije je naša upornost i ukrajinski rezultat u borbama", dodao je.

"Cilj napada na Harkivsku oblast je odvratiti naše snage i poremetiti moral i motivaciju Ukrajinaca da se brane. Situacija na fronti u Pokrovsku je najteža. Samo danas je u smjeru Pokrovskog bilo već tridesetak borbenih djelovanja. U smjeru Limana i Vremivke također je teško. Kramatorsk. Kupjansk", rekao je Zelenski.

Kopirati
Drag cursor here to close