Naoružavanje

Kosovo nabavlja policijske helikoptere i oklopna vozila

Vijesti / Terorizam | 20. 08. 2011. u 11:45 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosovska vlada namjerava da policiju opremi s dva helikoptera i deset oklopnih vozila, čija je vrijednost veća od 20 milijuna eura, za što konačnu odluku treba da donese kosovska skupština, prenosi u subotu "Koha ditore".

List piše da je kosovski premijer Hashim Thaci, nakon policijske akcije na Brnjaku i Jarinju, planirao da policiju opremi sofisticiranom i modernom opremom, te da se radi o kupovini dva helikoptera i deset oklopnih vozila.

Ta vijest je listu potvrđena i u vladi i u policiji Kosova.

"Dva helikoptera i deset oklopnih vozila, prema istraživanju potreba kosovske policije, bilo bi sasvim dovoljno. Ali, kako njihova vrijednost prelazi iznos koji je ostao u proračunu ministarstva unutarnjih poslova, za kupovinu je potrebno odobrenje skupštine Kosova", rekao je jedan dužnosnik vlade koji je želio ostati anoniman.

Vrijednost nove opreme je veća od 20 milijuna eura, u trenutku kad je ukupan godišnji proračun ministarstva 92,6 milijuna eura.

Inače, najveći dio ukupnog proračuna, oko 75 milijuna eura, odvojeno je za policiju, od čega 12 milijuna za kapitalne troškove.

Na osnovu zakona o upravljanju javnim financijama nijedna proračunska organizacija nema pravo da izvrši prenamjenu više od 25 posto sredstava bez odobrenja skupštine.

Izvori lista su potvrdili da će kupovina helikoptera i oklopnih vozila da ide preko otvorenog međunarodnog tendera, prenio je Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close