Pucnjava

Sjekli drveće pa izazvali oružani incident; Žandarmerija ranila dva Albanca

Vijesti / Terorizam | 08. 07. 2013. u 06:30 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četverica Albanaca ranjena su u oružanom incidentu koji se kasno sinoć dogodio na granici sa Srbijom, u blizini sela Mirovc, u općini Podujevo, javljaju kosovski elektronski mediji.

Prema ovim izvještajima, u incidentu je došlo do razmjene oružane vatre između skupine Albanaca sa kosovske strane, koji su se nalazili u sječi drva, i neidentificirane skupine sa srpske strane. 

Policija je do sada potvrdila ranjavanje samo dvojice Albanaca, od kojih jednog teže. Obojica su prebačena u Kliničko-bolnički centar u Prištini. Jedan od njih je ranjen lakše u nogu, dok je drugi ranjen teže u grudi.

"Grupa Albanaca je napala iz automatskog oružja patrolu Žandarmerije na teritoriji Srbije u ataru kuršumlijskog sela Borovac", rekao je Bratislav Dikić zapovjednik Žandarmerije.

"Oko 19 sati u neposrednoj blizini administrativne linije s Kosovom, u predjelu sela Borovac, općina Kuršumlija, otvorena je vatra iz automatskog oružja iz dva pravca, od strane više osoba, na patrolu Žandarmerije. Pripadnici Žandarmerije su adekvatno odgovorili na oružani napad i nema posljedica po njih", rekao je Dikić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Informacije KPS ukazuju da je ozlijeđeno šest osoba albanske nacionalnosti", naveo je Dikić.

Zapovjednik Žandarmerije je kazao da su "na mjestu događaja pronađen traktor sa drvima, motorne pile i dijelovi osobne garderobe, a da su o događaju blagovremeno obaviješteni i časnici za vezu Euleksa i Kfora".

Kopirati
Drag cursor here to close