Nizozemac je odradio sjajnu utrku

Verstappen dugim stintom s devetog mjesta do pobjede

Kad se vratio na stazu na medium gumama nije mu dugo trebalo da prestigne Pereza za vodeće mjesto, a u pretposljednjem krugu utrke vozi najbrži krug 1:29.708.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 08. 05. 2023. u 00:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Činilo se kako bi utrka u Miamiju mogla biti izuzetno zanimljiva nakon jučerašnjih kvalifikacija, da bi se možda moglo dogoditi neko iznenađenje, ali ništa od toga. Aktualnog, dvostrukog svjetskog prvaka nije mogla usporiti ni činjenica da je kvalifikacije završio na devetom mjestu.

Max Verstappen se bez većih problema probio do drugog mjesta već u 15. krugu, a zatim je nakon dugog stinta na hard gumama 10 krugova prije kraja prošao i timskog kolegu Sergija Pereza za svoju treću ovosezonsku pobjedu, ukupno 38. u karijeri.

Verstappen je do kraja trećeg kruga prošao Leclerca i Magnussena sjajnim manevrom na startno ciljnom pravcu. Nakon toga prolazi Russella te koristi priliku da preuzme prvo mjesto nakon što Alonso i Perez odlaze u boks. U ovoj utrci se dogodilo nešto što se često ne događa. Nizozemac je prvi put otišao u boks tek u 45. krugu.

Kad se vratio na stazu na medium gumama nije mu dugo trebalo da prestigne Pereza za vodeće mjesto, a u pretposljednjem krugu utrke vozi najbrži krug 1:29.708. Perez nije uspio biti dovoljno brz da zaprijeti Verstappenu pa se morao zadovoljiti drugim mjestom što znači da je njegov zaostatak za Verstappenom narastao sa šest na 14 bodova. Perez se opet morao zadovoljiti drugim mjestom, dok je Fernando Alonso momčad Aston Martina već polako navikao na postolje.

U Miamiju je bio treći, četvrti put u pet utrka. Russell je bio brži i bolji od Sainza koji je dugo prijetio Alonsu, ali je po mladog Španjolca kobna bila kazna od pet sekundi zbog prekoračenja dozvoljene brzine u boksu.

Charles Leclerc nije mogao bolje od sedmog mjesta, vodio je vozač Ferrarija zanimljivu borbu s Magnussonom u Haasu. Pierre Gasly i Esteban Ocon donijeli su nove bodove Alpineu osmim i devetim mjestom nakon dvaju vikenda bez bodova, a posljednji bod, njegov tek drugi ove sezone, pripao je Kevinu Magnussenu.

Kopirati
Drag cursor here to close