Dominacija Verstappena

Verstappenu rekordni osmi uzastopni pole

Verstappen je popravio svoje vrijeme u drugom pokušaju na 1:14.746 dok su McLarenovi vozači također popravili svoja vremena i završili na drugom i trećem mjestu pri čemu je Piastri bio 0.017 s brži od Norrisa.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 18. 05. 2024. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Max Verstappen osvojio je osmi uzastopni pole position u Formuli 1 nakon što je bio najbrži u kvalifikacijama za VN Emilije Romagne u Imoli čime je izjednačio rekord Ayrtona Senne, a Oscar Piastri i Lando Norris zauzeli su drugo i treće mjesto za McLaren, piše Maxf1.net

Verstappen je bio najbrži nakon prvih Q3 pokušaja s vremenom 1:14.869, 0.073 sekundi ispred Norrisa, 0.147 s ispred Leclerca dok je Piastri bio četvrti ispred Sainza.

Ali Verstappen je popravio svoje vrijeme u drugom pokušaju na 1:14.746 dok su McLarenovi vozači također popravili svoja vremena i završili na drugom i trećem mjestu pri čemu je Piastri bio 0.017 s brži od Norrisa. Verstappen je ovim pole positionom izjednačio Sennin učinak od osam uzastopnih pole positiona (VN Španjolske 1988. – VN SAD-a 1989.).

Ferrari može biti donekle razočaran raspletom kvalifikacija nakon sjajnoga petka jer su Leclerc i Sainz bili četvrti i peti najbrži, a Leclerc je kao brži od dvojca u Ferrariju bio 0.224 sekundi sporiji od Verstappena.

Russell je šesti puta u sedam kvalifikacija bio brži od Hamiltona na šestom mjestu za Mercedes, a Tsunoda je opet briljirao za RB na sedmom mjestu ispred Hamiltona.

Ricciardo se također plasirao u Q3 za RB i završio deveti s 0.2 s zaostatka za Tsunodom dok je Hulkenberg bio deseti za Haas.

Perez je bio najveća žrtva u drugom dijelu kvalifikacija budući da je imao loš posljednji krug s kojim je završio na 11. mjestu, 0.015 sekundi iza Ricciarda u RB-u.

Ocon je šesti puta u sedam kvalifikacija bio brži od Gaslyja na 12. mjestu za Alpine ispred Strolla u Aston Martinu i Albona u Williamsu dok je Gasly bio najsporiji u Q2 na 15. mjestu.

Bottas je bio najbrži od vozača koji su zapeli u Q1 na 16. mjestu za Sauber, samo 0.02 sekundi iza Hamiltona, Sargeant je bio 17. za Williams dok je Zhou i sedmi puta ove sezone izgubio unutarmomčadski dvoboj protiv Bottasa i završio 18.

Magnussenu je Piastri upropastio posljednji brzi krug pa nije mogao bolje od 19. mjesta u Haasu VF-24, a Alonso je nakon nekoliko pogrešaka završio na posljednjem mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close