Na stazi u Imoli

VIDEO I Vettel i ostali vozači odali počast Senni i Ratzenbergeru

Trideset godina kasnije, prije početka trkačkog vikenda na stazi je odata počast Ayrtonu Senni.
Sport / Ostali sportovi | 17. 05. 2024. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Formula 1 je napokon stigla u Europu. Ovo vikenda na rasporedu je VN Emilia Romagne, na stazi u Imoli. Stazi na kojoj se mijenjala povijest, stazi na kojoj su u samo dva dana poginuli Ayrton Senna i Roland Ratzenberger. Od tog prvog svibnja 1994. godine, više ništa nije bilo isto u Formuli 1.

Video: Nesreća Rolanda Ratzenbergera

Trideset godina kasnije, prije početka trkačkog vikenda na stazi je odata počast Ayrtonu Senni. Nekadašnji F1 vozač Sebastian Vettel emotivno je odao počast poginulim vozačima, uz veliki broj onih koji su trčali stazom do famoznih zavoja u kojima su stradali Senna i Ratzenberger.

Video: Nesreća Ayrtona Senne 

Vozači, šefovi timova i šire osoblje paddocka okupili su se u četvrtak, kako bi zajedno odali počast poginulim vozačima. Bio je to emotivan prizor dok su stajali pored njihovih kaciga, držali su zastave njihovih država, a također su proveli su vrijeme sa Senninom nećakinjom Biancom. Pridružili su im se i F2 te F3 vozači, a Vettel se pobrinuo da svi na okupljanju nose specijalne majice u čast Senne te narukvice u sjećanje na Ratzenbergera

Video: Imola 

"Mislim da su se vozači nakon tragedije, tog tragičnog vikenda okupili, napravili pritisak na vodstvo FIA-e kako bi Formula 1 bila još sigurnija. Brzine su velike i stoga je opasnost uvijek prisutna. Glupo je reći, ali su vozači nakon tog vikenda jako puno dobili. Stvari su se promijenile, sve je puno sigurnije, ali tragedije se događaju. Prisjetite se Julesa Bianchija i njegove pogibije" govorio je Vettel okupljenima i još jednom se dotakao velikog Brazilca.

"Svakako da sam kao vozač bio najviše inspiriran uspjehom koji je postigao. Imao sam privilegiju da radim s ljudima koji su radili s njim, uzimajući inspiraciju iz toga kakav je bio i što ga je činilo tako posebnim u bolidu, pokušavajući da razumijem to", rekao je Vettel.

Kopirati
Drag cursor here to close