Javni prijevoz

Papirne karte u Tuzli odlaze u prošlost

AutoMoto / Flash | 23. 02. 2015. u 11:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Gradski i prigradski promet (GiPS) Tuzla 1. ožujka ove godine uvodi elektronski sustav naplate karata u svojim vozilima.

Kako bi putnicima olakšali prelazak na novi sustav plaćanja prijevoza od 1. ožujka u opticaju će biti mjesečne Bus kartice, a vrijednosne Bus kartice bit će u opticaju tijekom sljedećih mjesec dana.

''Zbog velikog broja korisnika mjesečnih karata, ostavili smo mogućnost kupovine papirnog kupona za mjesečnu kartu za ožujak. Na taj način putnici će imati dovoljno vremena (mjesec dana) da izvade novu mjesečnu Bus karticu'', priopćeno je iz GiPS-a.

Putnici koji se odluče na ovaj način kupovine mjesečnih karata za ožujak, od osoblja na prodajnim mjestima mogu zatražiti zahtjev za izdavanje mjesečne Bus kartice.

Zahtjev se može naknadno, tijekom sljedećih mjesec dana, predati na jedno od prodajnih mjesta GiPS-a, a osoblje će obavijestiti putnika o terminu preuzimanja mjesečne Bus kartice. Zahtjev za izdavanje mjesečne Bus kartice putnici mogu popuniti i na web stranici www.gipstk.com

Ministarstvo trgovine, turizma i prometa Tuzlanske županije donijelo je odluku o izmjenama naziva pojedinih stanica, a shema sa tačnim nazivima svih stajališta bit će dostupna na web stranici www.gipstk.com i na prodajnim mjestima GiPS-a.

Prodaja kupona za ožujak počinje 25. veljače ove godine na starim prodajnim mjestima, kada počinju s radom i prodajna mjesta GiPS-a za izdavanje mjesečnih Bus kartica: zgrada Zavoda za zapošljavanje TŽ-a u ulici Bosne Srebrene, zgrada "Titanik" na adresi Prve inžinjeske brigade bb. Radno vrijeme prodajnih mjesta GiPS-a je od 7 do 20 sati.

Utvrđena cijena za izradu mjesečne Bus kartice je 5 KM, a cijene mjesečnih karata ostaju iste.

Kopirati
Drag cursor here to close