Skandal sa softwareom

Volkswagen povlači s tržišta 100.000 vozila u Indiji

AutoMoto / Flash | 29. 10. 2015. u 15:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen (VW) grupacija će, po svemu sudeći, povući 100.000 automobila u Indiji, koji bi mogli biti pogođeni skandalom sa softwareom koji je varao na emisijskim testovima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Očekuje se da će opoziv službeno biti objavljen do 8. studenog, a najviše će obuhvatiti vozila koja su uvezena, ali i 20.000 dizel automobila proizvedenih u Indiji. Povlačenje se odnosi na modele Vento, Jetta, Passat, Polo i Polo Cross, javljaju indijski mediji.

Glasnogovornik Volkswagena Indija rekao je da kompanija i dalje procjenjuje situaciju te da se razmatra eventualna odluka o opozivu. Automobilska istraživačka agencija u Indiji (ARAI) priopćila je da još uvijek provodi istragu o tome jesu li u njihovoj zemlji prisutni automobili koji krše norme o emisiji. ARAI i dalje prikuplja podatke o Volkswagenovim vozilima, a izvještaj će dostaviti vladi do kraja mjeseca.

VW je priznao varanje na testovima emisije štetnih plinova te iznio podatak kako je moguće da je čak 11 milijuna njihovih vozila u svijetu bilo opremljeno spornim softwareom.

Kopirati
Drag cursor here to close