Nepregledne kolone

GP ''Doljani'' puca po šavovima zbog gužvi

Iako nadležne institucije navode da se na graničnim prijelazima sa RH čeka do 30 minuta, oni koji su jutros krenuli preko Doljana čekali su do sat i pol.
AutoMoto / Stanje na cestama | 14. 07. 2024. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojačan je promet putničkih vozila duž južnog dijela Bosne i Hercegovine, posebno na ulazima u gradove i na cestama prema graničnim prijelazima.

Promet putničkih vozila posebno je intenzivan na graničnim prelazima Prisika, Doljani, Hum i Deleuša, prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima mogu se očekivati zadržavanja do 30 minuta.

Posebno je to bilo izraženo na jugu, gdje se u nedjelju čekalo duže od sat i pol vremena, a ne 30 minuta, kako navodi BIHAMK.

Vozačima se savjetuje na češće pravljenje pauza, održavanje sigurnosnog razmaka između vozila, izbjegavanje rizičnih preticanja te obavezno korištenje sigurnosnog pojasa.

Također, apelira se i na ostale sudionike u prometu da poštuju sve prometne propise.

Još nekoliko dana traju radovi na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina, zbog čega je obustavljen promet na magistralnoj cesti Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacijski radovi aktualni su i na magistralnim cestama: Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno.

Do kraja kolovoza, za putnički promet otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je prometa za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close