BIHAMK

Na cestama od Jablanice prema Mostaru i Blidinju i dalje obustavljen promet

Na dionici od Konjica-prema Jablanici trenutno mogu prometovati samo vozila interventnih službi. Alternativni pravci su: Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.
AutoMoto / Stanje na cestama | 05. 10. 2024. u 06:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na cestama koji vode od Jablanice prema Mostaru i Blidinju i dalje je obustavljen promet.

Sinoć od 19:30 sati osposobljeno je prometovanje jednom trakom na magistralnoj cesti M-16.2 Jablanica-Prozor.

Na dionici od Konjica-prema Jablanici trenutno mogu prometovati putnička i teretna vozila bez prikolice, kao i teretna vozila sa prikolicom koja prevoze humanitarnu pomoć.

Alternativni pravci su: Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Na cesti Konjic-Borci-Ruište ima vode i mulja na kolovozu, ali mogu prometovati putnička, kombi i terenska vozila.

Na cestama na području Kiseljaka (prema Kreševu, Fojnici i Sarajevu) prometuju se otežano, s obzirom da još uvijek ima vode i mulja na cesti, ali je prohodno.

''Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na cestama'', priopćio je BIHAMK u subotu jutro.

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, na dionici autoceste Sarajevo sjever-Butila, vozila prometuju jednom kolničkom trakom u pravcu kretanja. Na dionici Podlugovi-Visoko zbog radova na postavljanju bukobrana na mjestu izvođenja radova u funkciji je preticajna traka, a brzina ograničena na 60 km/h.

Na magistralnim cestama Matuzići-Doboj i Doboj-Gračanica (Brijesnica Velika) zbog aktualnih radova prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom da se radi o izrazito frekventnim dionicama, na mjestima izvođenja radova tijekom dana formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Počeli su radovi na magistralnoj cesti Vitez-Kaonik, tako da na mjestu radova vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Sanacijski radovi aktualni su i na magistralnim cestama: Kaonik-Gromiljak, Livno-Kamensko (Podgradina), Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnoj cesti Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom pijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, priopćio je BIHAMK.

Kopirati
Drag cursor here to close