BIHAMk

Prvi vikend u rujnu - Pojačana frekvencija vozila prema jugu zemlje, duge kolone na ulazu u Mostar

Naročito je frekventan cestovni pravac Sarajevo-Mostar.
AutoMoto / Stanje na cestama | 07. 09. 2024. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva je subota u mjesecu rujnu, a sezona godišnjih odmora se bliži kraju. S tim u vezi, pojačana je frekvencija vozila na cestovnim pravcima koji od unutrašnjosti zemlje vode ka jugu. Naročito je frekventan cestovni pravac Sarajevo-Mostar.

Duge su kolone na ulazu u gradove Konjic, Jablanica i Mostar. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obvezno drže odstojanje između vozila. Pozivaju se i ostali sudionic u prometu da budu oprezni i da poštuju sve prometne propise.

Brojne su dionice gdje se izvode sancijski radovi i gdje je promet reguliran privremenom prometnom signalizacijom. Izdvajaju se cestovni pravci: Kladanj-Vlasenica, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

U tijeku su radovi na sanaciji mosta na magistralnoj cesti Rogatica- Ustiprača. Prometuje se usporeno za vozila do 30 tona, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prijelazima, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Napominje se da su čekanja na graničnim prijelazima podložna čestim izmjenama. Vozači imaju pristup video nadzornim kamerama na našoj web stranici bihamk.ba.

Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Kopirati
Drag cursor here to close