Nova era za pionira B SUV segmenta

Promocija redizajniranog Renault Captura u Kutjevu

Najveći rival trenutno je Toyota Yaris Cross, dok modeli poput VW T-Cross i T-Roc, te Peugeot 2008 također predstavljaju ozbiljne konkurente.
AutoMoto / Testovi | 05. 09. 2024. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srcu Hrvatske, u čuvenom vinorodnom kraju Kutjevu, predstavljen je najnoviji adut u B SUV segmentu – redizajnirani Renault Captur.

Događaj je privukao pažnju automobilskih automobilskih novinara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a u prvom planu bio je novi dizajn i napredna tehnologija koje ovaj model donosi na tržište.

Renault je prije četiri godine uveo e-tech full hybrid i e-tech electric tehnologije, čime je postavio temelje za ekološki održivu mobilnost. Danas, uz sedam hibridnih i četiri potpuno električna modela, Captur nastavlja biti pionir u svom segmentu.

Foto: Bljesak.info / Redizajnirani Renault Captur

Renault Captur je prvi put predstavljen 2013. godine i od tada je prodano više od dva milijuna primjeraka. Ovaj model, ključan za europsko tržište, sada dolazi s unaprjeđenjima koja uključuju dvije glavne promjene – vanjski dizajn i tehnologiju.

Novi dizajn: Sportski duh u prvom planu

Novi Captur donosi potpuno osvježen sportski dizajn, naročito u prednjem dijelu vozila. Prednji branik, novi Renault logo, poklopac motora i trodimenzionalna maska daju modelu moderan i prepoznatljiv izgled. Najveća vizualna promjena ogleda se u svjetlosnim grupama – Full LED svjetla koja osiguravaju poboljšanu vidljivost i sigurnost. Zadnji dio također je doživio izmjene, s redizajniranim branikom i zadnjim svjetlima.

Na eksterijeru ne možemo ne primijetiti i nove točkove od 19 inča, dok unutrašnjost donosi unaprijeđene materijale, nova sjedišta sa školjkastim dizajnom, kao i prepoznatljive oznake Renaulta. Kao i kod prethodnih modela, dvobojna kombinacija ostaje zaštitni znak, uz nove nijanse poput sivo-bež "Champagne" i "Rafale" boje.

Tehnološki napredak: Veći ekran, Google integracija i bolja dinamika vožnje

Tehnologija unutar novog Captura impresionira na. S većim ekranom od 10,4 inča, korisnici sada mogu uživati u intuitivnom korištenju naprednih funkcija, uključujući Google Assistant, Google Maps i Play Store. Pored toga, za vrhunski zvuk zadužen je Harman Kardon sustav, pružajući vrhunsko audio iskustvo.

Foto: Bljesak.info / Redizajnirani Renault Captur
Foto: Bljesak.info / Redizajnirani Renault Captur

Dinamika vožnje je dodatno poboljšana zahvaljujući unaprijeđenom ovjesu i 'update-u' amortizera što omogućava još stabilniju i agilniju vožnju. Posebna pažnja posvećena je e-tech full hybrid motoru od 145 KS, koji omogućava impresivnu potrošnju od 4,6 litara na 100 kilometara, dok u gradskim uvjetima do 80% vožnje može biti u potpunosti električno.

Sigurnost i inovacije: Renault na vrhuncu

Novi Captur dolazi s 26 naprednih sigurnosnih sistema (ADAS),uključujući pomoć pri parkiranju, prepoznavanje pješaka i biciklista, kao i adaptivni tempomat. Pored toga, tu je i praktična funkcija e-save koja održava bateriju na 40% kapaciteta, omogućavajući vozačima duže električne vožnje.

Foto: Bljesak.info / Redizajnirani Renault Captur
Foto: Bljesak.info / Redizajnirani Renault Captur
Foto: Bljesak.info / Redizajnirani Renault Captur
Foto: Bljesak.info / Redizajnirani Renault Captur

Zahvaljujući širokoj ponudi motora, od Eco-G 100KS do TCe 90 i Mild Hybrid verzija sa 140 i 160 KS, svaki kupac može pronaći optimalnu kombinaciju snage i ekonomičnosti. Novi Capture ima i pomičnu zadnju klupu, koja se može pomjeriti za 16 cm, pruža dodatni prostor u prtljažniku do 616 litara, što Captur čini idealnim za svakodnevne potrebe i duža putovanja.

Konkurencija: Renault Captur u borbi za vrh

Najveći rival trenutno je Toyota Yaris Cross, dok modeli poput VW T-Cross i T-Roc, te Peugeot 2008 također predstavljaju ozbiljne konkurente. Ipak, sa svim novitetima koje donosi, Captur se pozicionira kao vodeći izbor u svom segmentu, pružajući savršenu kombinaciju stila, tehnologije i sigurnosti.

Početna promotivna cijena novog Captura u Bosni i Hercegovini iznosi 38.900 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close