Zainteresirani?

Johnnie Walker nastavlja kampanju pošumljavanja u BiH: Keep Walking...

Zainteresirani građani mogu posjetiti web stranicu www.keepplanting.ba, i jednim klikom dati suglasnost da Johnnie Walker u njihovo ime posadi sadnicu, priopćili su organizatori.
Gospodarstvo / Ekologija | 21. 05. 2024. u 10:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnja kampanja "Keep Walking. Keep Planting." za cilj ima sadnju 18.000 sadnica na području Srednjobosanskog kantona te se pozivaju svi punoljetni građani Bosne i Hercegovine da se pridruže ovoj akciji pošumljavanja.

Zainteresirani građani mogu posjetiti web stranicu www.keepplanting.ba, i jednim klikom dati suglasnost da Johnnie Walker u njihovo ime posadi sadnicu, priopćili su organizatori.

Cijeneći značaj koje samo jedno stablo ima za svakog čovjeka te kako klimatske promjene predstavljaju jedan od najvećih izazova s kojima se suočava čovječanstvo, Johnnie Walker nastavlja svoju kampanju pošumljavanja u Bosni i Hercegovini koja je započela prošle godine sadnjom 15.000 sadnica na području Homolja u općini Konjic, gdje je više od 150 hektara crnogorične šume uništeno u požaru.

''Johnnie Walker predano i kontinuirano radi na smanjenju ugljičnog otiska, zaštiti i očuvanju zdrave i čiste okoline, a svoju misiju aktivno provodi u svim zemljama u kojima posluje, pa tako i u Bosni i Hercegovini. Naša zemlja izuzetno je bogata prirodnim ljepotama, te raznovrsnim biljnim i životinjskim vrstama koje je potrebno očuvati'', poručuje Ivana Radišić Hadžić, direktorica marketinga kompanije Boreas koja je organizator kampanje.

Gergely Abraham, direktor korporativnih odnosa za istočnu Europu kompanije Diageo, naglašava važnost harmonije u prirodi i proizvodnji viskija.

''Svaka sadnica posađena u ovom projektu predstavlja predanost očuvanju ravnoteže prirode kako bismo osigurali da buduće generacije mogu nastaviti uživati u njenoj ljepoti'', naglašava Abraham.

Inače, šume, koje pokrivaju trećinu kopnene mase, predstavljaju biološki jedan od najraznolikijih i najkompleksnijih ekosustava na kopnu, stanište su za više od 80 posto kopnenih životinjskih i biljnih vrsta. Očuvanje i održiva upotreba šuma su najbolji načini za očuvanje prirode i ljudskog zdravlja, dok šume igraju ključnu ulogu u borbi protiv klimatskih promjena.

Kopirati
Drag cursor here to close