3. rujna

Zakazan novi termin za Javnu raspravu o deponiji Uborak

Javna rasprava će se održati u utorak 3. rujna 2024. godine, u velikoj sali Javne ustanove Kulturni centar Mostar Sjever, ul. Potoci bb sa početkom u 11 sati.
Gospodarstvo / Ekologija | 29. 08. 2024. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo okoliša i turizma na osnovu Zakona o zaštiti okoliša u suradnji sa nositeljem projekta/investitorom Grad Mostar poziva stanovnike Grada Mostara i sve ostale zainteresirane subjekte (građane, predstavnike mjesnih zajednica, nevladine organizacije) i cjelokupnu zainteresiranu javnost da sudjeluju na Javnoj raspravi u ponovnom postupku o ocjeni Studije utjecaja na okoliš za projekat izgradnje nove sanitarne plohe, površine 2,53 ha, na regionalnoj sanitarnoj deponiji čvrstog otpada Uborak-Buđevci, Mostar.

Javna rasprava će se održati u utorak 3. rujna 2024. godine, u velikoj sali Javne ustanove Kulturni centar Mostar Sjever, ul. Potoci bb sa početkom u 11 sati.

Na dnevnom redu, kako je navedeno, naći će se sljedeće:

1. Prezentacija zakonskog temelja u postupku ocjene Studije utjecaja na okoliš i izdavanja okolišne dozvole (predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma).
2. Prezentacija Studije utjecaja na okoliš (predstavnik konsultanta Institut za građevinarstvo IG Banja Luka d.o.o i investitora)
3. Pitanja, diskusija, odgovori i objašnjenja. Dokumentacija je dostupna na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma-Sektor za okolišne dozvole, procjenu utjecaja na okoliš, registre zagađivača ul. Hamdije Čemerlića br.2, Sarajevo, soba 312b.

Podsjećamo, protekla Javna rasprava na ovu temu, održana 22. srpnja, prekinuta je nakon nepunih sat vremena.

Aktivisti Građanske inicijative ''Jer nas se tiče'' prekinuli su raniju raspravu te zatražili novi termin i lokaciju jer, kako su naveli, ispred Federalnog Ministarstva okoliša i turizma čiji su predstavnici vodili ovu raspravu, nije ispoštovan zakon, u kojem je točno navedeno da se rasprave ovakvog tipa trebaju održati u najbližoj mogućoj lokaciji, što Gradska vijećnica u Mostaru nije.

Kopirati
Drag cursor here to close