Prijedlog suradnje

Aluminij posjetili izaslanici Vlade Crne Gore i Kombinata aluminija Podgorica

Gospodarstvo / Flash | 19. 10. 2012. u 13:29 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prošloga tjedna u podgoričnim Dnevnim novinama objavljena raščlamba sličnosti i razlika između Aluminija d.d. Mostar i Kombinata aluminija Podgorica, usporedba koja smjelo zadire u samu srž uspjeha mostarske i nesretne sudbine crnogorske tvornice aluminija, danas su Aluminij posjetili pomoćnik ministra gospodarstva u Vladi Crne Gore Dragan Kujović, bivši crnogorski veleposlanik u Sloveniji, a danas savjetnik u Ministarstvu izvanjskih poslova Crne Gore za gospodarska pitanja Branko Milović i zastupnik crnogorske Vlade u Upravi tvornice KAP Nebojša Dožić.

U Upravnoj zgradi mostarske tvornice ugostio ih je direktor Društva Ivo Bradvica, zajedno s izvršnim direktorima Željkom Borasom i Mladenom Galićem, priopćeno je iz Aluminija.

Povod posjeti bio je prijedlog crnogorske strane za uspostavljanje suradnje, u sklopu napora koje njihova vlada ulaže u spašavanje posrnule tvornice aluminija u Podgorici. Podrobnije će, dakako, o mogućim oblicima suradnje Aluminija i Kapa biti govora u razdoblju koje slijedi, a današnji je susret iskorišten za upoznavanje s Aluminijem i razgovore o ukupnoj krizi u aluminijskoj industriji te o stanju u kojoj se našao negdanji crnogorski div, nakon preslagivanja u njegovoj vlasničkoj strukturi, a čak i unatoč obilnoj novčanoj pomoći koje je dobio od države.

Kopirati
Drag cursor here to close