Wagstaff Inc.

Američki i grčki stručnjaci u stručnomu obilasku Ljevaonice Aluminija d.d. Mostar

Gospodarstvo / Flash | 17. 10. 2012. u 09:14 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aluminij d.d. Mostar i proteklih je dana bio u središtu zanimanja nekih od najvećih svjetskih tvrtki u aluminijskoj branši. Naime, Aluminijeva Ljevaonica ugostila je jednoga od ključnih inženjera održavanja grčke tvornice Elval – Hellenic Aluminium Industry, Steliosa Skevakisa, koji je u Mostar stigao u pratnji Josea Penina, zastupnika američke tvrtke Wagstaff Inc. za područje Mediterana i sjeverne Afrike.

Penin je grčkoga stručnjaka doveo kako bi mu na licu mjesta pokazao kako u mostarskoj Ljevaonici radi Wagstaffova suvremena oprema, s obzirom na to da je (2002., 2004. i 2006.) uspješno ugrađena u sve tri naše lijevne jame za lijevanje blokova i trupaca, preiopćeno je iz Aluminija.

To nije prvi put da američki Wagstaff Inc., vodeća svjetska tvrtka za proizvodnju lijevne opreme, predstavlja svoje proizvode kupcima njihove opreme koristeći Aluminij kao istinski brend.

"Uvjerio sam se kako je Stelios jako zadovoljan ishodom ovoga posjeta i kakvoćom razmjene iskustava. U Aluminij sam ga doveo jer koristi istovjetnu tehnologiju za lijevanje kao i oni u Inofiti, smještenoj sjeverno od Atene. Svakako, osim samoga upoznavanja s tehnologijom, ovaj je susret otvorio vrata i nekoj budućoj, plodonosnoj suradnji dvaju tvornica, čemu svjedoči i zaprimljena pozivnica za uzvratni posjet Aluminijevih stručnjaka Grčkoj" kazao je Penin.

.

Kopirati
Drag cursor here to close