Ugrožen program

BHRT-u mjesečno nedostaje više od 400.000 KM za najosnovije potrebe

Gospodarstvo / Flash | 29. 10. 2015. u 16:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor BHRT priopćio je da je danas na sjednici razmatrao dramatičnu financijsku situaciju koja potresa BHRT i ugrožava realizaciju programa tog javnog servisa.

''Prihod od RTV takse i dalje je u padu što opasno ugrožava financijsku situaciju sva tri javna RTV servisa. Financijska situacija posebno je teška u Radioteleviziji BiH (BHRT), kojoj nedostaje mjesečno više od 400.000 KM za podmirenje najosnovnijih potreba. Mjere štednje unutar BHRT su iscrpljene'', navodi se.

Upozoravaju da je ostala još posljednja mjera smanjenja osobnih dohodaka, koja bi mogla ugroziti egzistenciju više od pedeset posto uposlenih.

''Usprkos pogoršavanju financijske situcije, BHRT čini sve napore da održi dostignutu razinu programa koji je ugrožen stalnim padom osnovnog prihoda'', ističe se.

Preciziraju da je menadžment BHRT krenuo u proceduru kupovine TV prava za Europsko prvenstvo u nogometu 2016. godine, Lige prvaka i Europske lige te ostalih događaja koje je BHRT tradicionalno prenosio, da bi gledateljstvu osigurao sadržaje koji su inače zakonska obaveza javnog servisa koji pokriva cijelu BiH, priopćio je Upravni odbor BHRT.

Treba istaknuti kako su je danas TV Kiss pokrenuo inicijativu da dio od RTV pretplate dobivaju i privatne TV postaje.

''Ovo je europska praksa da mediji koji plaćaju koncesiju državi imaju određena prava, ali i obveze'', rekao je direktor HRT Kiseljak Tvrtko Milović nakon što je danas izaslaniku u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mariju Karamatiću predao Inicijativu za formiranje fonda medijske raznovrsnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close