Bez plaće 51 mjesec

Djelatnici 'Šume Herceg-Bosne' i dalje traže direktora

Gospodarstvo / Flash | 29. 10. 2012. u 11:28 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djelatnici tvrtke Šume Herceg-Bosne još jednom akcijom žele aktualizirati svoje stanje, tako što će oblijepiti ulice Mostara i Širokog Brijega plakatima protiv sadašnjeg direktora Zdravka Palavre.

Poduzeće "Šume Herceg-Bosne" dobar je primjer za to kako nedužni ljudi mogu postati žrtve interesnih sukoba, kompliciranog državnog uređenja i nedefiniranih nadležnosti, ali i prebacivanja odgovornosti sa jednog na drugi nivo vlasti.

Radnici nisu primili plaću točno 51 mjesec, a duže od toga im se ne uplaćuje mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

25 radnika ovog poduzeća traže samo svoja prava te da im se podmire svi dugovi plaća i mirovinskog osiguranja koji iznose preko milijun ipo maraka.

U 11 mjesecu prošle godine 'na čelo' Šuma Herceg Bosne, Vlada Federacije postavila je osmog direktora Zdravka Palavru, koji je, po riječima djelatnika, u zgradi boravio točno 24 sata, od tada mu je nestao svaki trag. Palavra se nije pojavio na svom radnom mjestu, nikome od zaposlenika se ne javlja na mobitel, te se nikako ne može stupiti u kontakt s njim.

"Nitko iz Vlade nas nije kontaktirao, ne znamo tko stoji iza ovih lopovluka, jedino što mi želimo je da se naše pitanje riješi te da se izmire obveze prema nama. Naše pitanje bi se moglo riješiti prodajom odmarališta u Neumu, 'Šume Herceg-Bosne', koje se procjenjuje na 57 tisuća maraka čime bi se mogli isplatiti svi radnici" kazala je za Bljesak.info Mirijana Zovko predsjednica sindikata Šuma Herceg-Bosne.

Ukoliko ne bude odgovora djelatnici najavljuju radikalnije mjere.

Kopirati
Drag cursor here to close