Potvrđeno

Dogovoren mostarski proračun

Gospodarstvo / Flash | 24. 02. 2016. u 11:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ i SDA su usuglasili proračun Grada Mostara za 2016. godinu, koji će nakon što ga potpišu gradonačelnik Ljubo Bešlić i načelnik Odjela za financije u Gradskoj upravi Mostara Izet Šahović biti i službeno objavljen, potvrđeno je Dnevnom listu iz Gradske uprave.

Naime, Dnevni list navodi kako je ovogodišnji proračun kasnio jer se iz dvije stranke nisu mogli usuglasiti oko prioriteta ulaganja sredstava u pojedine objekte.

Tako u HDZ- BiH gorućim problemom Mostara smatraju nedovršenu Sportsku dvoranu te dovršetak mosta Avenija- Sutina.

S druge strane, Salem Marić, šef mostarskog SDA prioritetom, kako je izjavio za Dnevni list, smatra obnovu ratom porušenih objekata koje još uvijek nisu obnovljene.

Obnova gradskih objekata poput zgrade Name i Djevojačke škole su po njemu veći prioritet nego Sportska dvorana.
Kako bi usuglasili suprotne stavove, iz Gradske uprave su prošloga tjedna dvjema strankama poslali prijedlog prema kojemu će se dio sredstava iz proračuna usmjeriti za izgradnju Sportske dvorane odnosno mosta Avenija-Sutina a dio za obnovu spomenutih zgrada.

Iz stranaka je konačno pušteno zeleno svjetlo prema gradonačelniku Bešliću i načelniku Šahoviću koji mogu pristupiti potpisivanju proračuna za tekuću godinu.

O iznosima sredstava predviđenim za pojedine projekte znat će se više nakon njegove službene objave koja se, prema tvrdnjama Dnevnog lista, očekuje danas ili sutra.

Kopirati
Drag cursor here to close