Sindikalno djelovanje

Dogovoreni prioriteti za izgradnju imidža sindikata

Gospodarstvo / Flash | 02. 11. 2012. u 10:53 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog je utorka u Livnu održan okrugli stol na temu ''Akcijski plan za izgradnju imidža sindikata'' na kojem je sudjelovalo 60 predstavnika sindikata iz Unsko-sanskog kantona, Hercegovačko-neretvanske županije, Županije zapadno hercegovačke te iz Hercegbosanske županije, zajedno s nevladinim organizacijama.

Nakon pozdrava domaćina, Centra za građansku suradnju, prisutni su imali priliku vidjeti prezentaciju web stranice „Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava“. Web stranica je jedan od elemenata koji će pomoći u izgradnji dobrog imidža svih sindikata koji su članovi Koalicije. Također, web stranica će pomoći svim korisnicima-sindikatima da uspješno razmjenjuju informacije, te da budu obaviješteni o svim daljnjim akcijama članica Koalicije.

Uslijedila je prezentacija Nisvete Elezović, predsjednice Sindikata TKOG BiH „Saniteks“, u kojoj su izneseni prijedlozi koji su potrebni za izgradnju dobrog imidža u privatnom sektoru. Elezović je naglasila kako je vrlo bitno odrediti pravilne kriterije pri izboru predsjednika sindikata, te da predsjednik mora imati vještine u pregovorima s poslodavcem, te od tuda počinje izgradnja pozitivnog imidža.

Tino Krivić, predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a HBŽ, je iznio prijedloge za izgradnju imidža u javnom sektoru, te je naglasio da je jednako bitno posvetiti pažnju izgradnji imidža unutar samog sindikata, te prema vani, odnosno prema javnosti.

Krivić je naglasio da su sindikalna glasila vrlo bitna unutar jedne organizacije, koja omogućuju bolju informiranost, ali i stvaranje povjerenja unutar samog sindikata. Što se tiče izgradnje imidža izvan samog sindikata, Krivić je naglasio da je vrlo bitna suradnja s javnim, privatnim i nezavisnim medijima, te organizacija okruglih stolova, razmjena dobrih praksi, konstantno poboljšanje odnosa s javnošću, organiziranje baze podataka, socijalno učenje te redovno uvođenje modernizacije i nadograđivanja već stečenih znanja.

U diskusiji nakon prezentacija, prisutni članovi Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava su razmijenili ideje za daljnje korake u izgradnji imidža sindikata, te dogovorili konkretne aktivnosti kao što su samoprocjena rada sindikalnih povjerenika anketiranjem članova sindikata, održavanje zajedničke tiskovne konferencije na kojoj će se iznijeti prioriteti i preporuke, te aktiviranje web stranice kao alat za bolju komunikaciju i informiranost sindikata i radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close